studentie.ro  » diverse » stiri » 10 retete de cocktailuri mai putin cunoscute pe care merita sa le incerci

10 retete de cocktailuri mai putin cunoscute pe care merita sa le incerci

Publicat: 14 Mar 2022 | Vizualizari: 109

Deși cele mai multe băuturi alcoolice au fost create pentru a fi savurate pur și simplu, eventual cu multă gheață în pahar, adesea sunt preferate combinațiile sub formă de cocktailuri pe bază de alcool. Aceste mixuri au devenit atât de populare încât variantele preferate de public sunt disponibile în magazine chiar deja în forma combinată, în mini sticle și doze.

Însă un cocktail autentic se prepară pe loc, combinând una sau mai multe baze de alcool cu sucuri de fructe, apă minerală, apă tonică, uneori siropuri și chiar cafea. De asemenea, zahărul și mierea sunt utilizate adesea în rețete de cocktailuri. Decorurile au un farmec aparte și dincolo de estetică aduc uneori un plus de gust - este cazul frunzelor de mentă, al bucăților de lămâie, lime, portocală și alte fructe. Se pot folosi în cocktailuri inclusiv cireșe, vișine, fructe de pădure. Cele mai excentrice cocktailuri pot conține lapte, sosuri, fel de fel de condimente.

Din punct de vedere al definiției, un cocktail este un amestec de băuturi alcoolice (sau nonalcoolice) care are la bază un ingredient principal. Acesta este dominant nu neapărat cantitativ, ci mai degrabă în privința aromei. La baza unui cocktail este de obicei o băutură din următoarele categorii: vodcă, rom, gin, whisky, tequila, lichior, coniac (brandy). Cocktailurile atrag de obicei prin culoare, prin decorațiuni, prin combinații inedite care impresionează la nivel estetic, dincolo de partea de gust.

Printre cele mai celebre rețete de cocktail se remarcă Mojito (50 ml rom, suc de lime, frunze de mentă, zahăr brun, apă minerală), Sex on the beach (vodcă, lichior de piersico, sirop grenadine, sucuri de piersici, ananas și portocale) sau Bloody Mary - cocktailul original cu suc de roșii și vodcă, alături de care se pot adăuga sos Tabasco și puțin fresh de lămâie. Cosmopolitan (pe bază de vodcă), Tequlia Sunrise și Margarita (ambele pe bază de tequila) sunt de asemenea cocktailuri extrem de populare la nivel mondial. Mai putem aminti și Screwdriver, o combinație simplă de vodcă și suc de portocale. În România, în ultimii ani a căpătat foarte multă popularitate și Aperol Spritz. Diverse alte nume de cocktailuri au devenit adevărate branduri de top, căci sunt prezente în meniurile foarte multor baruri. Câteva exemple: Gin Tonic, Cuba Libre, Pina Colada, Daiquiri, Manhattan.

Tot mai multor persoane le place să experimenteze diverse noi rețete de cocktailuri. Online, există practic idei nelimitate! Și tot pe internet, este simplu acum să cumperi băuturi online originale, din magazine specializate. Poți comanda băuturi alcoolice premium într-o mare varietate, la prețuri avantajoase, indiferent că este vorba despre whisky, vodcă, tequila, gin, rom, brandy, lichior, vin liniștit sau vin spumant. Cu prețuri avantajoase la bauturi online și cu simplitatea procesului de achiziție, poți avea propriul bar la tine acasă și poți prepara super cocktailuri pentru tine și pentru prieteni. Recomandare: alege magazine online de băuturi alcoolice premium și cosuri cadou gourmet, pentru o experiență completă de shopping.

Iată mai jos câteva idei interesante găsite online, pentru inspirație - cocktailuri mai puțin cunoscute, pe care merită să le încerci:

Atholl Brose

Un cocktail scoțian cu o rețetă inedită, acest amestec este ideal de preparat cu un whisky de 12 ani. Rețeta presupune 60 ml whisky, 45 ml lapte de ovăz sau apă de ovăz, 3 lingurițe de miere, 10 ml lichior amaretto și eventual 10ml smântână low fat (poate fi și varianta vegană). Poți folosi lapte de ovăz din comerț sau poți prepara acest ingredient: adaugă câteva linguri de ovăz într-o cană cu apa călduță, amestecă, lasă cel puțin 15 minute la înmuiat, apoi strecoară.

Brasil Collins

Pentru acest cocktail de inspirație braziliană, ideal este să utilizezi whisky Ballantine’s Brasil. Ai nevoie de 60 ml de astfel de whisky, peste care adaugi 25 ml suc de lămâie, 15 ml sirop de zahăr plus Angostura Bitters și rozmarin. Nu uita de gheață și completează în pahar cu apă minerală, pentru un cocktail efervescent, plin de vibrații de vară.

Berry Bear

Un alt cocktail inspirat de Ballantine’s este Berry Bear, preparat ideal cu Ballantine’s Finest. Pe lângă 60 ml de whisky, ai nevoie de 6 afine, o lămâie, puțină miere, gheață și o bere lager. Pentru decor, poți utiliza și mai multe fructe de pădure. Acest cocktail se prepară prin zdrobirea afinelor, care se vor combina cu sucul de lămâie, mierea, whisky-ul și berea.

Basil & Pineapple Martini

Pasionații de cocktailuri pe bază de vodcă pot alege acest amestec ce conține 2 părți de vodcă, o parte de sirop, o parte suc de lămâie, frunze de busuioc și ananas. Se amestecă ananasul, busuiocul și siropul într-un shaker, apoi se adaugă cuburi de gheață, vodcă și suc de lămâie. Se agită și se strecoară într-un pahar de cocktail., iar la final se ornează cu busuioc.

Espresso Martini

Iată o băutură clasică pe bază de vodcă plus lichior de cafea. Inventat de celebrul barman Dick Bradsell, ca o cerere ciudată a unui model de top britanic în barul său din Londra în 1983, Espresso Martini se prepară cu vodcă, lichior de cafea, espresso, boabe de cafea și gheață.

Mimosa

Inspirat de marca de vodcă Absolut, Mimosa este un cocktail elegant, energic, colorat. Rețeta perfectă cuprinde o parte vodcă, două părți suc de portocale plus puțină șampanie. Nu lipsesc cuburile de gheață, desigur! Mimosa se aseamănă cu cocktailul mult mai celebru Screwdriver, dar vine cu o formulă aparte. Este un cocktail de petrecere de lux, plin de farmec.

Blackberry Attraction

O parte și jumătate vodcă, trei părți de suc de merișoare, 5 mure, lime și gheață - iată de ce ai nevoie pentru a prepara acest cocktail. Simplu de pregătit, foarte plăcut de savurat. Vodca și fructele se combină în mod ideal, rezultând un gust fabulos.

Tormenta Negra

Acest cocktail este pus în valoare în mod ideal cu Bacardi Carta Negra, rom de culoare închisă. Ai nevoie de 50 ml rom, 3 bucăți de lime, 10 ml bitter aromat (de tip Angostura Bitter) și 100 ml bere de ghimbir. Rezultă un cocktail energic, plin de viață, care te îndeamnă să trăiești intens fiecare clipă.

Coconut & Pineapple

Poți prepara acest cocktail folosind rom aromat cu cocos sau rom alături de un lichior pe bază de cocos. Dincolo de o parte din această bază de alcool, ai nevoie de 3 părți de suc de ananas. Aromele de nucă de cocos și ananas se înțeleg bine cu romul, rezultând un mix clar de încercat.

Pink Gin Spritz

Acest cocktail de gin roz este o variantă delicioasă cu aromă de căpșuni. Puteți folosi tonic aromat sau apă tonică obișnuită plus o picătură sau două de bitter Angostura. Rețeta perfectă este următoarea: 50ml gin aromat roz (poate fi utilizat Beefeater Pink), 75ml apă tonică aromată plus 75ml Prosecco.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-06-29 00:00:00 - 2022-07-10 00:00:00