2007- ANUL TRANSFERURILOR BOMBA IN FOTBALUL MONDIAL
6/6456
calendar_month 26 Dec 2007, 00:00
2007 a fost anul unor transferuri bomba in fotbalul mondial. Cel mai mediatizat eveniment de acest gen a fost plecarea lui David Beckham de la Real Madrid la LA Galaxy, unde superstarul britanic castiga intr-un sezon 250 de milioane de dolari.

Fostul capitan al nationalei Angliei a anuntat - in ianuarie 2007 - ca aventura sa fotbalistica va continua peste ocean, la LA Galaxy. Becks a asteptat expirarea contractului cu Real si a semnat un contract pe cinci ani, iar zvonurile spun ca incaseaza anual suma de 250 de milioane de dolari.

Real s-a miscat imediat si l-a achizitionat pe olandezul Wesley Sneijder, de la Ajax Amsterdam. Madrilenii au platit pentru varianta olandeza a lui Beckham suma de 27 de milioane de euro, cam cat castiga clubul din urma vanzarilor de tricouri cu Beckham intr-un sezon. Sneijder a semnat un contract pe patru ani cu Real si va incasa un salariu de 2,2 milioane de euro pe sezon.

Dupa o aventura de opt ani in tricoul lui Arsenal, Thierry Henry i-a parasit pe tunari pentru FC Barcelona. Echipa catalana a platit suma de 24,5 milioane de euro pentru magicianul francez. Henry va incasa in jur de 10 milioane de euro anual.

O alta lovitura pe piata transferurilor a fost transferul lui Fernando Torres de la Atletico Madrid la Liverpool. Pentru a-si asigura serviciile "copilului-minune", cormoranii au scos din buzunare suma de 36 de milioane de euro, record absolut pentru Liverpool. Cu 82 de goluri in 212 meciuri la Ateletico, pretentiile salariale ale lui Torres au fost pe masura, 5 milioane de euro anual.

Unul dintre cei mai disputati jucatori ai anului 2007 a fost capitanul nationalei, Cristi Chivu. Real Madrid, FC Barcelona si Internazionale Milano au purtat un adevarat razboi rece pentru a-si asigura serviciile fundasului de la AS Roma.

Sursa : Realitatea.net