studentie.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  3 concepte pentru un business modern, despre care e bine sa stii inca de pe bancile scolii

3 concepte pentru un business modern, despre care e bine sa stii inca de pe bancile scolii

2/204326
calendar_month 05 Oct 2022, 00:00
Visul de a deveni antreprenor ne insufleteste pe multi dintre noi, insa prea putine persoane si-l urmeaza pana la capat pentru a-l indeplini. Spre deosebire de trecut, in zilele noastre avem posibilitatea de a acumula mult mai multe informatii valoroase despre un business de succes, mai ales ca avem dispozitie in mediul online numeroase interviuri ale antreprenorilor de succes si nu numai.

Desi in copilarie visam ca la maturitate sa avem o meserie pe care o iubim, pragmatismul vietii ne indeparteaza adesea de visurile noastre. Odata cu trecerea timpului, prin puterea exemplelor din familie si din mass media, copii au renuntat treptat la meseriile ravnite si s-au axat mai mult catre partea antreprenoriala.

Astfel, inca de pe bancile scolii, copiii au posibilitatea de a se pregati pentru provocarile vietii, atat din punct de vedere personal, cat si personal. Spre deosebire de generatiile anterioare, tinerii de acum au la dispozitie mai multe avantaje ce ii ajuta sa lupte pentru visul lor. Astfel, le este mai usor sa isi descopere aptitudinile si, ulterior, calea profesionala pe care sa o urmeze cu succes.

Un angajat valoros sau un antreprenor remarcabil au in comun cateva calitati pe care si le pot dezvolta armonios, cat timp se preocupa in permanenta de dezvoltarea lor. Ca viitor angajat sau chiar antreprenor este bine sa stii ce te asteapta, sa ai viziune si sa te lasi inspirat de exemplele de buna practica din jurul tau. Munca de cercetare este foarte importanta, iar rezultatele te pot ajuta sa iti stabilesti primele idei de baza pe care sa le dezvolti si sa le folosesti ulterior.

Iata care sunt 3 dintre conceptele cheie pentru un business modern:

1. Co-living

Rolul cheie pe care biroul il va juca in viitor va fi acela al locului in care experienta angajatilor se va traduce in crestere personala si profesionala profitabila, conectivitate si colaborare creativa. Crearea unui mediu de lucru productiv dar, totodata, si prietenos pentru angajati este in aceasta perioada una din prioritatile managerilor, dupa ce au constatat ca un astfel de spatiu ajuta la cresterea cifrelor de afaceri. Astfel, tot mai multe companii aleg sa investeasca in sedii ce includ spatii verzi, zone de relaxare si de lucru in aer liber, detalii implementate de antreprenorul Liviu Tudor in proiectul YUNITY Park.

2. Co-working

Imbinarea utilului cu placutul a cunoscut noi dimensiuni in proiectele imobiliare dezvoltate recent. Crearea unor spatii de lucru destinate tuturor nevoilor angajatilor, atat cele profesionale cat si cele personale, oferirea unui stil de lucru flexibil, nu doar din perspectiva programului, ci si a locului in care se desfasoara activitatea, toate acestea sunt elementele noi regasite in mentalitatea managerilor moderni, primite cu entuziasm de catre angajati.

3. Cladiri sanatoase

Desi pandemia nu se mai simte la acelasi nivel ca in trecut, oamenii au invatat sa acorde, in continuare, mai multa atentie spatiilor in care lucreaza si locuiesc. Astfel, tot mai multi lideri au apelat la IMMUNE Building Standard™, ce reprezinta un standard creat pentru a atenua efectele pandemiei din ultimii ani, oferind tuturor un mediu sigur si sanatos de lucru si regandind spatiile de birouri.

Acest standard isi continua expansiunea globala, inceputa in anul 2020, el fiind aplicat pentru cladiri de birouri, spatii industriale sau rezidentiale. Totodată, este implementat acum si in cladirile institutiilor de invatamant. St. Catherine’s British School din Atena si Menarco Tower sunt cateva dintre locatiile ce au apelat la acesta, punand astfel accentul pe sanatatea tuturor celor ce le trec pragurile.



Identificarea catorva persoane din sfera antreprenoriatului si urmarirea cu atentie a materialelor disponibile online in care acestia discuta despre valori si provocari, despre oameni si culturi organizationale, este un bun pas de pornire in viata profesionala atunci cand iti doresti sa implementezi sau sa faci parte dintr-un business modern.

Sursa foto: Shutterstock