studentie.ro  » diverse » stiri » 3 idei de cadouri pentru cei indragostiti de calatorii

3 idei de cadouri pentru cei indragostiti de calatorii

Publicat: 25 Aug 2022 | Vizualizari: 248

Atunci cand se apropie o ocazie speciala ce implica si cumpararea unui cadou, ai cel mai bun prilej de a-ti da frau liber imaginatiei. Oricine ar fi destinatarul, un cadou trebuie sa reflecte faptul ca il cunosti suficient de bine pentru a-i sti gusturile si nevoile. De cele mai multe ori, atunci cand cumparam un cadou pentru cineva apropiat, alegem lucruri pe care stim ca si le doreste, dar, din diverse motive, nu si le-a cumparat.

Alegerea unui cadou este un gest mult mai intim decat am crede, la baza ei stand nivelul de cunoastere si interesul acordat pentru persoana caruia acesta ii este destinat. In functie de destinatar, un cadou poate fi practic sau, din contra, ceva cu totul sentimental, mai ales daca acesta si-l dorea de mult, dar, din diverse motive, pana acum nu si l-a achizitionat.

In clipa in care trebuie sa alegi un cadou pentru cineva, fie ca este doar din partea ta sau este un cadou comun pe care tu esti delegat sa-l alegi si sa-l cumperi, trebuie sa fie bine stabilite trei aspecte: bugetul alocat, dorinta destinatarului si timpul disponibil.

Primele doua aspecte pot fi inversate, dat fiind faptul ca, atat timp cat ii cunosti pasiunile celui care va primi cadoul, poti cauta un obiect care sa se incadreze in bugetul stabilit. Insa daca ai decis sa ii cumperi un tablou sau o caricatura, orice opera de arta ce necesita mai mult timp, trebuie sa te asiguri ca aceasta va fi gata in timp util.

Astfel, daca deja stii ca persoana pentru care cumperi cadoul este pasionata de calatorii, iata trei idei de cadouri cu care sigur nu vei da gres si care sunt potrivite oricarui buget:

Un glob pamantesc

Nu te gandi la acel glob pamantesc pe care ti-l amintesti din clasele primare, ci la o versiune imbunatatita a sa. Din fericire, regasim pe piata o multime de optiuni sub aceasta forma, fie ca este unul luminat, este o lampa sub forma de glob pamantesc, un glob cu un aspect antic pentru iubitorii de istorie si arta sau un glob pamantesc magnetic ce pluteste deasupra suportului sau.

O harta razuibila

Este cadoul perfect pentru cei care calatoresc atat de des incat uita prin ce tara nu au ajuns inca. Aceasta se prinde intr-un cadru metalic sau din lemn, in functie de modelul ales, se prinde pe perete si fiecare tara de acolo poate fi razuita dupa ce a fost vizitata. Este un cadou ce il va motiva si emotiona pe cel ce il va primi, avand posibilitatea de a vedea clar cate locuri frumoase a vizitat si, mai ales, sa isi poata stabili urmatoarea destinatie.

Un voucher de calatorie

Poate fi un gift card de la o companie aeriana sau, mai general, unul cumparat de la o agentie de turism, in baza caruia, timp de aproximativ un an de zile, poate cumpara orice produs isi doreste. Pot fi cumparate bilete de avion sau de autocar, cazari in Romania sau in strainatate, inclusiv asigurari de calatorie, de care este nevoie indiferent de destinatia aleasa.

Aceste cadouri sunt, de cele mai multe ori, potrivite indiferent de gradul de apropiere avut cu persoana care il va primi. Oricare din cadourile prezentate mai sus vor fi binevenite si folosite cu drag, mai ales ca la baza alegerii sale a stat emotia si interesul acordat. In plus, se spune ca nu poti da gres cu un cadou atat timp cat acesta vine insotit si de un bon cadou, in baza caruia poate fi schimbat, in cazul in care are vreun defect, se deterioreaza cat este in garantie sau pur si simplu nu este ceea ce isi doreste persoana care il primeste.

Sursa foto: Shutterstock

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00