studentie.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  3 joburi ideale pentru studenti

3 joburi ideale pentru studenti

2/204123
calendar_month 18 Oct 2021, 00:00
Multi studenti isi doresc sau sunt nevoiti sa opteze pentru un job care sa le sustina stilul de viata. Programul de zi cu zi poate fi destul de incarcat, motiv pentru care un loc de munca part-time sau cu program flexibil este potrivit pentru studentii in cautarea unui venit. Daca iei in considerare aceasta posibilitate pentru tine sau prietenii tai, ti-am pregatit cateva sugestii de joburi care se impaca perfect cu viata de student. Iata care sunt acestea:

1. Livrator

Jobul de livrator de mancare este ales de multi oameni care au nevoie de un venit suplimentar si care au deja un job principal, deoarece programul flexibil le permite sa lucreze cand au posibilitatea. Ca student, trebuie sa participi la cursuri si seminarii, dar exista zile in care orarul se elibereaza aproape in totalitate. Ca livrator, poti alege cand lucrezi si cat, in functie de timp si de banii pe care vrei sa-i castigi.

Daca ai o bicicleta, trotineta sau masina, iti va fi usor sa te descurci si sa-ti indeplinesti obligatiile. O masina este ideala pentru un astfel de job, pentru a te misca mai repede si a lua cat mai multe comenzi. Daca nu ai inca masina, cauta optiuni prietenoase cu bugetul tau. Daca esti interesat de o Skoda Octavia de vanzare, aceasta este o masina potrivita, din punctul de vedere al dimensiunilor, consumului si confortului, pentru drumurile pe care le ai de facut prin oras.

2. Barista

Munca intr-o cafenea iti poate fi la indemana, mai ales daca alegi o locatie in apropierea universitatii la care studiezi. In acest fel, nu risti sa intarzii mereu la cursuri, cand pleci de la munca, si nu te lovesti de probleme intre viata personala si cea profesionala. Munca de barista are si dezavantaje, in special in zilele aglomerate. Clientii pot avea diverse preferinte si poti fi supus unui stres mai mare in prima parte a zilei, cand oamenii isi cumpara cafeaua, dar, daca intri in ritm, te vei bucura rapid de beneficiile jobului. Printre avantajele importante se numara castigurile pe care le vei face din bacsis, care te vor ajuta mai ales daca salariul nu este unul foarte mare. In special daca optezi pentru un program part-time, salariul tau va fi unul de baza, iar programul, adesea stresant.

3. Traducator

Daca urmezi o facultate de limbi straine sau cunosti o limba de circulatie internationala la nivel avansat, poti gasi cu usurinta un job de traducator. Acesta este avantajos daca poti munci de acasa sau in regim remote, indiferent de locatia ta. In contextul actual, cele mai multe companii angajeaza cu contracte de colaborare, care iti permit diferite libertati.

Ca traducator, poti activa ca liber-profesionist sau pe baza de proiecte, lucru care iti va permite sa te concentrezi si pe munca de la facultate. Este important sa nu-ti neglijezi studiile, iar un job in domeniul pe care il studiezi la facultate poate fi exercitiul ideal. Mai mult decat atat, experienta pe care o castigi te va ajuta, apoi, la primele locuri de munca „serioase” din cariera ta.

Studentia este o perioada plina de provocari si surprize, iar stilul tau de viata va avea de castigat, daca iti alegi un loc de munca. Asigura-te ca acesta te va consuma cat mai putin si ca se potriveste programului tau zilnic.

Sursa foto: pexels.com