3 placeri vinovate la care nu putem renunta
3/39029
calendar_month 03 Aug 2022, 00:00
Fiecare dintre noi a căpătat în decursul vieții câteva plăceri vinovate la care nu poate sau nu vrea să renunțe. Unele sunt descoperite încă din copilărie, cum ar fi chipsurile, iar altele în adolescență sau chiar în studenție, cum ar fi cafeaua. Cu toate că nu sunt tocmai cele mai sănătoase alegeri, importantă este cantitatea în care le consumăm.

Ideal ar fi să ne putem trăi viața în cel mai sănătos mod cu putință, pentru a preveni și evita pe cât posibil problemele medicale cauzate de stilul de viață necorespunzător. Când acumulăm suficientă experiență descoperim că ne putem bucura ocazional de micile noastre plăceri vinovate, importantă fiind limita până la care mergem. Cumpătarea este un lucru de care auzim frecvent, dar până nu avem suficientă maturitate, nu o putem înțelege cu adevărat. De fapt, descoperim că în viață putem să ieșim din zona de confort, putem experimenta, atât timp cât ne cunoaștem suficient de bine pentru a nu ne distruge echilibrul interior.

Mâncarea de tip fast-food este o plăcere vinovată pentru majoritatea oamenilor, iar acest lucru nu este o coincidență, ci o decizie a unei industrii bazate pe studii amănunțite. Sucurile și mâncarea nesănătoasă conțin substanțe care pot crea ușor dependență, iar zahărul este ingredientul principal regăsit în ambele.

Din fericire, industria a înțeles nevoia noastră de a renunța la alimentele nesănătoase și introduce pe piață tot mai multe produse cu ingrediente naturale sau modalități de preparare mai puțin nocive.

Iată care sunt câteva dintre plăcerile noastre vinovate la care nu ne dorim să renunțăm:

Chipsurile

Mulți dintre noi le cunoaștem încă din copilărie și avem cel puțin un sortiment preferat pe care îl consumăm ocazional cu plăcere. Pentru cei care nu pot refuza o pungă de chipsuri, dar își fac probleme pentru siluetă, există acum la raft sortimente de chipsuri coapte în cuptor cu mult mai puțin ulei sau chiar chipsuri din legume. Nu puțini sunt cei care aleg să și-i prepare acasă la cuptor sau în friteuza cu aer cald însă, trebuie să recunoaștem că cele din comerț sunt mai delicioase.

Cafeaua

Îi descoperim beneficiile abia când ne apropiem de maturitate și devine, încet și sigur, unul din cele mai iubite ritualuri ale fiecărei zile. Pe lângă capacitatea ei de a ne oferi un boost de energie de care avem deseori mare nevoie, momentele în care o savurăm sunt perfecte pentru a ne face planul pentru ziua ce tocmai începe.

Mâncarea fast-food

Real, cea mai mare problemă a acestui tip de mâncare este modalitatea de preparare. Ingredientele sunt, de cele mai multe ori, aceleași pe care le folosim și noi când gătim acasă însă, dacă noi alegem să folosim o cantitate foarte mică de ulei sau chiar să-l evităm și să alegem prepararea la cuptor, atunci când sunt folosite pentru mâncarea de tip fast-food, acestea sunt adesea excesiv prăjite. Pe lângă prăjire, cantitățile de condimente sunt mult mai mari la acest tip de mâncare și regăsim deseori adăugat inclusiv zahăr pentru a-i da o savoare aparte acesteia.



Deși internetul este plin de alternative sănătoase pentru multe din plăcerile noastre vinovate, atât timp cât nu avem probleme de sănătate care să ne dea bătăi de cap, consumul lor ocazional în cantități moderate nu ne poate face rău.

Sursa foto: Shutterstock