3 vitamine care pot ajuta la controlul vezicii urinare
3/39103
calendar_month 28 Nov 2022, 00:00
Știm cu toții că este important să obținem suficienți nutrienți în dieta noastră. Probabil iei deja multi-vitamine. Dar știai că există nutrienți care te pot ajuta (sau, în unele cazuri, îți pot afecta) sănătatea vezicii urinare?

De la calmarea spasmelor vezicii urinare până la a ajuta la protejarea mușchilor podelei pelvine, vitaminele pot fi exact ceea ce îți lipsește din planul tău de tratament. Bineînțeles, ca și în toate, există condiții aici. Unele vitamine ajută la simptomele incontinenței, dar trebuie să fii atent la dozare, deoarece dozele mai mari pot amplifica problema. Ca și în cazul tuturor vitaminelor, cel mai bine este să le obții direct din sursă - alimente - în loc să te bazezi pe suplimente. Dar ținând cont că alimentele nu mai sunt ce au fost odată, suplimentele alimentare și unele produse farmaceutice chiar ajută la menținerea echilibrului organismului.

Oricum, iată informații despre trei vitamine esențiale și cum acestea pot (sau nu) ajuta la controlul scurgerilor vezicii urinare.

Vitamina C. Aportul în doze mari de vitamina C și calciu a fost asociat pozitiv cu depozitarea urinară sau incontinența, în timp ce vitamina C în cantități echilibrate a fost asociată cu scăderea cantității de urină.

Surse bune de vitamina C pot fi găsite în citrice, ardei verzi și roșii, broccoli, varză de Bruxelles, conopidă, legume cu frunze verzi, cartofi dulci și albi și roșii (inclusiv sucul de roșii!). Dar evită suplimentele cu doze mari pentru a evita agravarea vezicii urinare deja afectate. Unele suplimente, ca Urigood îți pot furniza doza esențială de vitamina C.

Vitamina D este cunoscută că ajută la sănătatea oaselor, precum și la sistemul imunitar, nivelul zahărului din sânge și reglarea dispoziției. Deficiența de vitamina D este asociată cu un risc mai mare de tulburări ale podelei pelvine. Riscul de a dezvolta incontinență urinară a fost cu 45% mai mic în rândul celor cu niveluri normale de vitamina D.

Cel mai bun mod de a obține cea mai mare parte a vitaminei D este expunerea la soare, dar se găsește și în multe produse lactate, cum ar fi laptele, iaurtul și ouăle, peștele și suplimentele.

Magneziul îți ajută corpul cu o serie de funcții, inclusiv scăderea tensiunii arteriale crescute, reglarea stării de spirit și ajutarea la protejarea împotriva diabetului de tip 2. De asemenea, asigură funcționarea corectă a mușchilor și nervilor noștri, iar unii experți cred că poate ajuta la îmbunătățirea simptomelor incontinenței prin reducerea spasmelor musculare ale vezicii urinare și permițând golirea vezicii urinare.

Surse bune de magneziu: banane, avocado, fasole neagră, quinoa fiartă, pește, pătrunjel, mărar, nuci și semințe.



Încearcă întotdeauna să mănânci cât mai multe fructe, legume, cereale integrale și proteine, pentru a te asigura că obții vitaminele și mineralele de care ai nevoie. Și dacă decizi să începi să iei un supliment, discută mai întâi cu medicul tău pentru a te asigura că nu îți va înrăutăți starea sau nu va interacționa cu oricare dintre medicamentele tale actuale.

Articol scris de agentia Campaigns.