3intrebari importante la care trebuie sa raspunda CV-ul tau
3/38969
calendar_month 25 Mar 2022, 00:00
Multe anunțuri de angajare pot atrage sute de aplicări. Deci, cum faci ca CV-ul tău să iasă în evidență față de celelalte? Răspunsul este simplu – capacitatea sa de a răspunde succint la aceste trei întrebări cheie:

De ce te interesează acest job, companie și industrie?

Mai presus de toate, cititorul vrea să știe că ești cu adevărat interesat de jobul la care ai aplicat. Și, atunci când îți citesc CV-ul, ei caută în esență asigurarea acestui lucru în limbajul și cuvintele pe care le-ai folosit. Ei caută semnale care indică un interes real și, dacă nu le primesc, probabil că vor presupune că tocmai ai depus o cerere generală.

Așadar, înainte de a-ți adapta CV-ul pentru o anumită poziție, gândește-te la ce te-a făcut să vrei să aplici în primul rând și de ce crezi că ești atât de potrivit? A fost o parte anume a rolului care te-a entuziasmat? Misiunea companiei rezonează în mod deosebit cu tine? Cercetarea companiei și a industriei te poate ajuta să articulezi acest lucru.

Daca esti in căutarea unui job poți să vezi și secțiunea RisCo de job-uri.

Odată ce sunt clare motivele pentru care aplici, lucrează la actualizarea declarației dvs. personale (și a scrisorii de intenție). Demonstrează că ai făcut efortul de a-ți face temele în acest stadiu incipient va fi doar un lucru pozitiv în mintea recrutorului.

Ce valoare poți aduce organizației?

Locurile de muncă sunt deschise pentru că este nevoie ca o problemă să fie rezolvată sau să fie oferit ajutor. Prin urmare, atunci când recrutorul îți citește CV-ul, va căuta dovezi clare ale valorii pe care ai aduce-o rolului și organizației specifice.

Citește mai mult pe RisCo.ro