studentie.ro  » diverse » stiri » 5 cariere potrivite pentru tinerii pasionati de tehnologie

5 cariere potrivite pentru tinerii pasionati de tehnologie

Publicat: 25 Aug 2022 | Vizualizari: 271

Industria tehnologiei este bine-cunoscută pentru gama sa largă de locuri de muncă, ceea ce poate face dificilă munca absolvenților interesați de acest sector de a stabili exact ce înseamnă diversele titulaturi.

Multe dintre aceste locuri de muncă necesită o educație formală minimă, cum ar fi o diplomă de licență sau un program de certificare.

Ca să înțelegi mai bine ce job din domeniu ți s-ar potrivi și ce nivel de educație este necesar, am decodificat câteva dintre posibilitățile de carieră din domeniul tehnologiei pentru tinerii pasionați.

Inginer auto de testare a calității

Atribuții principale: inginerii de testare a calității evaluează toate componentele unui vehicul pentru a asigura performanța și siguranța acestuia.

În general, se concentrează și se specializează pe un singur aspect al mașinii, cum ar fi testarea la impact, electronica, integrarea sistemului sau comunicarea fără fir.

Inginerii auto lucrează în mod regulat cu echipe interfuncționale pentru a se asigura că întregul vehicul îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate.

Pentru acest domeniu ai nevoie de studii superioare în inginerie mecanică.

Tehnician aeronautic

Atribuții principale: un tehnician aeronautic proiectează, construiește, testează, operează și întreține structurile de bază ale navelor spațiale și aeronavelor, precum și sistemele de control și propulsie.

Aceștia ajută inginerii și oamenii de știință să pregătească diagrame de echipamente, desene, modele la scară și planuri. Ei adună informații, efectuează teste de laborator și fac calcule.

Tehnicienii pot, de asemenea, să scrie materiale tehnice și să estimeze costul forței de muncă și al materialelor necesare pentru fabricarea produsului.

Pentru acest domeniu ai nevoie de studii superioare și certificări în domeniu.

Inginer DevOps

Atribuții principale: un inginer DevOps, sau operațiuni de dezvoltare, dezvoltă, modernizează și implementează soluții software pentru sistemele interne.

Ei supraveghează starea de sănătate a serverelor și lucrează cu operatorii de sistem, profesioniștii IT și dezvoltatorii de software pentru a identifica oportunitățile de îmbunătățire și pentru a implementa codul nou.

Pentru acest domeniu ai nevoie de studii superioare sau de cursuri de programare full stack.

Analist de asistență IT

Atribuții principale: analiștii de asistență IT oferă configurare tehnică, asistență și consiliere utilizatorilor IT prin e-mail, telefon, rețele sociale și în persoană.

Ei fie oferă suport în cadrul unei anumite organizații, fie companiilor externe, clienților unui anumit produs sau pe o bază ad-hoc.

De exemplu, există o piață în creștere pentru servicii la cerere pentru repararea, configurarea și depanarea tehnologiei de acasă și de la birou.

Deși sunt deschiși absolvenților oricărei discipline, angajatorii de asistență tehnică preferă de obicei absolvenții cu o diplomă în domeniul IT.

Strateg digital

Atribuții principale: un strateg digital dezvoltă și conduce strategia de social media a unei organizații pentru a-și construi reputația brandului.

Pentru a crește angajamentul și vizibilitatea mărcii, aceștia comunică cu publicul lor prin intermediul platformelor online, care permit utilizatorilor să creeze și să partajeze conținut, servicii sau produse online.

Un strateg digital analizează mai întâi cantități mari de date pentru a determina preferințele publicului și comportamentul de utilizare. Cele mai importante date sunt apoi puse deoparte pentru campaniile de marketing, cum ar fi postarea de videoclipuri relevante, texte și imagini care trezesc interesul publicului pentru subiecte legate de companie.

Pentru acest domeniu ai nevoie de studii de marketing și strategie digitală.

Desigur, domeniul tehnologiei este mult mai larg decât atât, așa că dacă nu ai văzut ceva care să-ți facă cu ochiul, poți face un research propriu utilizând instrumente online pentru a înțelege mai bine domeniul de care ești pasionat.

Foto: Pexels.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00