5 lucruri care le pun probleme candidatilor cand merg la interviul de angajare
3/39074
calendar_month 11 Oct 2022, 00:00
Ești proaspăt absolvent și vrei să te angajezi, dar ai emoții legate de interviu? În momentul în care mergi la un interviu de angajare, ai nevoie să te pregătești bine. Te poți întâlni cu o serie de provocări pe care este nevoie să le depășești cu brio pentru a trece mai departe în procesul de selecție. Mai jos poți afla care sunt câteva dintre acestea și cum le poți face față cu succes.

1. Testele care validează competențele și aptitudinile

Multe companii aleg să dea candidaților diverse teste care să le verifice aptitudinile, competențele și abilitățile. Pot fi teste psihometrice, teste de aptitudini, teste de personalitate, pot fi teste scrise sau de lucru pe calculator în care să-ți arăți competențele. Pot fi, de asemenea, teste de grup sau teste individuale. Află mai multe despre cum să te pregătești pentru astfel de teste și cum să le treci cu succes, citind sfaturile de aici.

2. Lipsa de pregătire pentru susținerea interviului

Poate ai multă încredere în tine și nu te pregătești suficient de bine pentru momentul în care te prezinți la un interviu de angajare. Ca să faci acest lucru, de exemplu, este bine să cunoști mai multe tipuri de întrebări comune pe care le poți primi de la un recrutor în cadrul interviului. Printre acestea se numără cele de mai jos:

De ce vrei să aplici pentru acest rol? Răspunsul trebuie să îți cartografieze personalitatea și pregătirea de până acum cu seturile de abilități pe care rolul le cere.

De ce vrei să aplici la această companie? Fii conștient de modul în care această companie se diferențiază de altele din același domeniu.

Unde te vezi peste 2/5/10 ani? Trasează-ți o cale pe termen lung. Companiile preferă candidații ambițioși care s-au gândit la asta!

3. Lipsa de experiență din CV

Atunci când ești la început de carieră, probabil ai mai puține lucruri pe care le poți menționa în CV. De aceea, s-ar putea să ți se pară mai greu să obții un interviu și, ulterior, un loc de muncă așa cum îți dorești. Ține cont că este bine să fii sincer în CV, să eviți „înflorirea” și să găsești o cale să îți arăți competențele.

Ce poți face: trece experiențele extracurriculare, de exemplu, proiectele pe care le-ai realizat la facultate sau dacă te-ai implicat în proiecte de voluntariat. Participă la internshipuri și crește-ți competențele pe care vrei să le dezvolți pe termen lung. Compensează cu sinceritatea ta și cu motivația de a crește și de a te dezvolta.



4. Prezența, eticheta și limbajul corpului

Eticheta interviului este extrem de importantă. Acest lucru este deosebit de provocator dacă nu ai experiență anterioară de lucru în companii. Este important să știi:

-  Cum să te îmbraci pentru un interviu? Încearcă să ai o ținută formală sau modestă!
-  Ce fel de limbaj al corpului să ai în timpul interviului? Ai o poziție corporală alertă, nu sta cocoșat și evită să fii agitat.
-  Cum să te adresezi grupului tău de interviu? Fii respectuos, cel puțin până când ți se cere să renunți la formalități.

5. Să nu cercetezi suficient compania

De îndată ce un angajator te contactează pentru un interviu, ar trebui să faci cercetări ample despre companie. Află cine sunt clienții companiei, în ce este specializată aceasta și cum arată cultura lor de lucru, astfel încât să poți discuta detaliile specifice ale proiectelor enumerate pe site-ul lor. Pregătește-te să răspunzi la întrebarea „De ce ești interesat de compania noastră?”

În concluzie, este bine să te pregătești cu toate lucrurile de care ai nevoie pentru a avea succes în cadrul unui interviu și să ții cont de faptul că prima impresie este foarte importantă. Dacă nu reușești să faci o impresie bună de la prima interacțiune cu compania și recrutorii respectivi, probabil că îți va fi foarte dificil să treci la pașii următori din procesul de recrutare. Îți dorim mult succes!

Foto: Pexels.com