5 motive pentru a participa in programul Erasmus pentru studenti
3/38970
calendar_month 25 Mar 2022, 00:00
Erasmus este cel mai popular program de schimb pentru studenți din Europa. Programul a fost lansat în 1987 și de atunci a existat pentru a oferi studenților europeni oportunitatea de a experimenta viața de student într-una dintre cele 33 de țări ale programului. Majoritatea universităților europene (90% conform statisticilor) sunt implicate în această schemă, care oferă studenților un spectru larg de cursuri și programe de studiu din care să aleagă.

Există numeroase avantaje pentru cei care participă, printre care:

Rezultate academice îmbunătățite

S-a constatat că o majoritatea celor care studiază în străinătate obține o diplomă superioară recunoscută în mai multe țări, comparativ cu cei care își fac studiile într-un singur loc.

Primești sprijin financiar

Fiecare student Erasmus primește o bursă, cu suma în funcție de țara de origine și de destinație. Desigur, studenților li se spune de la bun început că acest grant nu va acoperi toate cheltuielile implicate, dar este oricum de mare ajutor. Dacă vii dintr-o țară din Europa de Est ca România, această bursă este destul de mare și face ca studiul în străinătate să fie o experiență accesibilă.

Citește mai mult pe RisCo.ro