5 retele de socializare la moda pe care trebuie sa ai cont
3/38894
calendar_month 25 Nov 2021, 00:00
Suntem ființe sociale și am căutat întotdeauna mijloace noi de a ne conecta unii cu alții. Iar în această eră a digitalizării, am folosit internetul pentru crearea unor rețele sociale, acele platforme în care interacționăm cu ceilalți utilizatori prin partajarea și schimbul de informații și idei.

Iată 5 dintre rețelele sociale la modă pe care trebuie să ai cont:

Tik Tok

Tik Tok este una dintre rețelele de socializare la modă, ce câștigă din ce în ce mai mulți adepți, atât în România, cât și la nivel global. Aplicația le permite utilizatorilor să urmărească sau să distribuie clipuri video de 15 secunde, 60 secunde sau 3 minute. Partea interesantă la Tik Tok este că reușește să creeze comunități cu utilizatori diferiți din punct de vedere cultural, dar uniți în jurul aceluiași interes: conținut video de divertisment sau educațional. Dacă îți dorești să devii un creator digital pe Tik Tok, ai nevoie de câteva instrumente: un stabilizator de imagine, o lumină și un telefon mobil cu o cameră foto bună. Găsești pe blogul Zoom by Vodafone câteva recomandări de smartphone-uri perfecte pentru a surprinde momente inedite.

LinkedIn

„Cine nu are cont de LinkedIn, să-și facă!”, ar spune orice director de resurse umane. LinkedIn este o rețea de socializare cu focus pe zona profesională. De exemplu, aici îți poți crea un CV și poți aplica la joburi. Însă cel mai mare beneficiu pe care îl oferă LinkedIn este posibilitatea de a te conecta cu profesioniști din domeniile de interes pentru tine. Pe scurt, LinkedIn este cea mai mare rețea profesională din lume și este potrivită pentru începutul și dezvoltarea carierei.

Snapchat

Snapchat este o rețea socială care le permite utilizatorilor să facă schimb de mesaje, fotografii și videoclipuri. Partea interesantă este că acestea dispar după ce au fost vizualizate. Pe lângă această funcție, care poate ajuta un secret să rămână secret, Snapchat are o mulțime de filtre foto și efecte interesante, care pot aduce zâmbete în orice conversație.

Telegram

Telegram este o altă rețea de socializare pe care o poți folosi pentru a comunica cu ceilalți. Principalul beneficiu pe care îl oferă este criptarea datelor, făcând imposibilă interceptarea și decriptarea mesajelor utilizatorilor. Astfel, Telegram este considerată una dintre cele mai sigure soluții de mesagerie, fiind preferată de tot mai mulți utilizatori, în detrimentul WhatsApp.

Reddit

Reddit este o rețea de socializare prin care membrii înregistrați pot împărtăși conținut cu ceilalți utilizatori, care au posibilitatea de a vota postările. Acestea sunt grupate în mai multe domenii și, în funcție de numărul de voturi obținut, pot fi afișate mai sus în subreddit. De ce e mișto Reddit? Pentru că e o rețea de socializare folosită, în special, de tineri, majoritatea dintre ei declarându-se cu o gândire liberă. Reddit este pe locul 21 în topul celor mai accesate site-uri la nivel global.Într-o piață dominată de Facebook, Instagram și WhatsApp, iată că există și alte platforme de socializare, din ce în ce mai apreciate de către utilizatori. Tu pe ce rețea de socializare ți-ai propus să-ți creezi cont?

Sursa foto: pexels.com