studentie.ro  » diverse » stiri » 5 statistici impresionante despre TikTok

5 statistici impresionante despre TikTok

Publicat: 17 Mar 2022 | Vizualizari: 129

TikTok a devenit una dintre cele mai folosite platforme de social media din lume, dar și din România. Cu peste 6 milioane de utilizatori români cu vârsta de peste 18 ani, TikTok răspunde nevoilor consumatorilor de conținut multimedia din țara noastră și își face, încet și sigur, loc în topul aplicațiilor preferate de către acesta. Partea interesantă este că pe TikTok îți poți crește numărul de urmăritori foarte ușor, având posibilitatea să fii remunerat pentru conținutul pe care îl distribui. Citește în continuare și descoperă 5 statistici impresionante despre TikTok, rețeaua socială a celor de la ByteDance.

TikTok a fost cea mai descărcată aplicație din 2021

Anul trecut, aplicația TikTok a fost descărcată de peste 650 de milioane de ori. Surprinzător, a existat o diferență de peste 100 de milioane între locul 1 și locul 2, deținut de Instagram. Totodată, 2021 a fost al treilea an la rând în care TikTok deține primul loc în topul celor mai descărcate aplicații, cu peste 690 de milioane de ori în 2019 și 850 de milioane în 2020. Pe lângă asta, TikTok se află în topul aplicațiilor cu cele mai mari încasări în 2021, depășind 2,5 miliarde de dolari cheltuiți de utilizatori.

Contul cu cei mai mulți urmăritori este deținut de o fată de 17 ani

În prezent, Charli D’Amelio deține contul de TikTok cu cel mai mare număr de urmăritori. Astfel, peste 137 de milioane de utilizatori au ales să dea follow contului @charlidamelio, unde tânăra dansatoare din SUA, în vârstă de doar 17 ani, postează conținut multimedia pentru urmăritorii săi. Partea interesantă este că Charli D’Amelio și-a început cariera de social media influencer în 2019, reușind în aproximativ 3 ani să câștige simpatia unui număr atât de mare de TikTokeri.

În spatele ei, cu o diferență de doar 3 milioane de followeri, se află Khabane Lame, senegalezul care simplifică videoclipurile cu trucuri postate de ceilalți utilizatori. Se pare că cei doi își vor disputa locul 1 pentru mult timp, deoarece locul 3 are „doar” 88 de milioane de urmăritori, cu aproape 50 de milioane mai puțin decât Charli D’Amelio și Khabane Lame.

TikTok este a 6-a cea mai folosită platformă de social media

Raportul Global Overview Report 2022, publicat de HootSuite, arată că TikTok se află pe locul 6 în topul celor mai folosite platforme de social media. De reținut faptul că, în trimestrul 1 din 2018, TikTok avea doar 85 de milioane de utilizatori, ajungând, în doar 4 ani, la peste 1 miliard de conturi. Topul celor mai folosite platforme de social media este deținut de Facebook, cu 2,9 miliarde de utilizatori, urmat de YouTube, WhatsApp și Instagram. Iată că, în continuare, platformele celor de la Meta, fostul Facebook, sunt pe placul consumatorilor de social media.

Un utilizator petrece aproximativ o zi, în fiecare lună, pe TikTok

Același raport, amintit mai sus, ne arată că un utilizator petrece pe TikTok, în medie, 19,6 ore. Asta înseamnă aproximativ 40 de minute în fiecare zi. Interesant este faptul că utilizatorii petrec mai mult timp pe TikTok decât fanii Instagram pe platforma celor de la Meta. Astfel, un utilizator de Instagram petrece doar 11,2 ore pe platforma de social media în fiecare lună, cu 8,4 mai puțin decât în cazul TikTokerilor.

Andra Gogan este cel mai urmărit TikToker din România

Andra Gogan are nu mai puțin de 9,5 milioane de followeri, astfel, cântăreața se află în topul celor mai urmăriți români de pe TikTok. Aceasta obișnuiește să-și încânte publicul cu videoclipuri în care, de multe ori, invită și alți influenceri, inclusiv de peste ocean. Topul este completat de Dania, o tânără care desenează, și Cătălin Ionuț, care postează filmulețe amuzante.

Sursă foto: unsplash.com

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-06-29 00:00:00 - 2022-07-04 00:00:00