studentie.ro  » diverse » stiri » 7 lucruri pe care trebuie sa le stii daca vrei sa te intorci la sala de fitness in 2022

7 lucruri pe care trebuie sa le stii daca vrei sa te intorci la sala de fitness in 2022

Publicat: 18 Feb 2022 | Vizualizari: 123

Mulți dintre noi suntem determinați să ne întoarcem la sala de fitness. Am trecut printr-o perioadă plină de incertitudini, și multe obiceiuri legate de activitatea fizică personală s-au schimbat. În contextul pandemic, multe persoane au preferat să lucreze de acasă și să realizeze exerciții fizice în intimitatea spațiului personal, altele au preferat să le facă afară sau altele nu au mai practicat deloc. Sălile de fitness au fost evitate, însă încet, încet, în anumite condiții au început să funcționeze și ele. De aceea, tot mai multă lume își dorește să reia ședințele de gym, cu sau fără antrenor personal. Cu toate acestea, există câteva reguli pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când te întorci la sala de fitness. În plus, există posibilitatea ca în toată această perioadă să te fi confruntat cu stări de anxietate printre ale căror simptome se află și spasmele musculare. Ele se pot trata cu sport, dar și cu aceste trucuri simple. Iată câteva sugestii despre cum să te reîntorci la sală și să revii la vechiul ritm de antrenament:

1. Acordă-ți cel puțin 48 de ore între sesiunile de gym

Sau, mai simplu, limitează-te la 3 zile pe săptămână în care te antrenezi. În felul acesta, vei oferi timp mușchilor tăi să se adapteze la efort. Ei nu mai sunt obișnuiți cu exerciții fizice și nu este cazul să-i forțezi din prima. Antrenează-te, dar în același timp acordă-ți o pauză pentru ca mușchii să se relaxeze.

2. Crește efortul fizic cu 10-15% în fiecare săptămână

Dacă ai fost sedentar pe timpul izolării, nu începe cu același volum de exerciții ca înainte de carantină. Scade cu 15% în săptămâna 1, urmând să revii la programul normal de antrenament până în săptămâna 4.

3. Dozează intensitatea exercițiilor

Încearcă să nu intri într-un ritm alert și intens de exerciții. Poți începe cu o intensitate de 6/10 în prima săptămână, apoi crești treptat la 7/10, 8/10 și așa mai departe. Corpul tău trebuie să se obișnuiască și cu efortul fizic, dacă în perioada anterioară te-ai confruntat cu sedentarismul.

4. Nici un antrenament fără încălzire!

De multe ori poate ai tendința să dai skip la această primă etapă a antrenamentului. Nu este cazul. Încălzirea te ajută să-ți încălzești grupele de mușchi, încheieturile și tendoanele și să-ți crești mobilitatea, fiind astfel pregătit într-un mod benefic pentru exercițiile propriu-zise.

5. Fii precaut cu abordarea exercițiilor pliometrice

Exercițiile pliometrice precum săritul, țopăitul sau mersul ghemuit sunt extrem de eficiente și, de asemenea, distractive. Ele ajută la tonifierea mușchilor prin combinația de întindere și apoi contractare a mușchilor. Sunt solicitante și dacă revii la sală după o pauză mai mare, este recomandat să nu intri în forță și să le practici intens. Pornește cu mișcări de bază și treptat poți crește numărul lor, însă nu uita că acestea nu se practică în fiecare zi, tocmai pentru a lăsa mușchii să-și revină.

6. Mănâncă și dormi bine

Alimentația și somnul odihnitor sunt, de departe, cele mai bune sfaturi pe care ar trebui să le aplici atunci când revii la sală. Oferă-i corpului tău un somn bun de 8 ore pe noapte și pentru că ai un consum mare de calorii datorită exercițiilor, hrănește-l cu nutrienți sănătoși.

7. Consultă medicul la orice simptom de durere care persistă

Dacă la întoarcerea la sală simți o durere care persistă, cel mai bine este să consulți un medic specialist. El te poate ajuta să rezolvi problema și nu ezita să mergi cât mai repede la el. Un alt sfat important, conform greatist.com, este să accepți îndrumarea unui antrenor de sală sau pur și simplu să reintri în antrenament încet, fără să forțezi mușchii, ligamentele și alte părți ale corpului, care pot duce la alte complicații ulterioare.

Sursa foto: pexels.com

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-06-26 00:00:00 - 2022-07-07 00:00:00