7 motive pentru a invata impreuna cu un coleg!

calendar_month 27 Feb 2015, 00:00
Iata mai jos cateva motive pentru care aceasta metoda te poate ajuta sa obtii rezultate academice mai bune in studentie:
1. Strategii
Un coleg de studiu poate veni cu noi strategii de invatare care se pot dovedi eficiente si pentru tine. In plus, te va determina sa fii mai activ in privinta invatarii, si cu cat mai activ vei fi, cu atat mai mult vei ajunge sa inveti.
2. Puncte forte
Fiecare dintre voi are anumite puncte forte si anumite puncte slabe. Cu alte cuvinte, unul dintre voi poate intelege mai bine anumite subiecte, in timp ce celalalt te-ar putea ajuta sa intelegi subiectele care tie ti se par mai grele. Iar unul din principalele motive pentru care uneori ajungi sa nu stapanesti suficient de bine un anumit subiect este faptul ca nu il intelegi indeajuns. Stii vechea vorba: doua capete sunt mai bune decat unul singur...
3. Materiale de studiu
Fisele de studiu sunt o metoda eficienta de invatare, doar ca, poate lua mult timp pentru realizarea lor. De aceea de multe ori renuni la ele. Avand un coleg de studiu, ati putea imparti materia la 2, astfel incat unul face fise pentru jumatate din materie, iar celalalt pentru restul. In final veti face schimb de fise sau le veti xeroxa.
4. Amanarea
Unul dintre cele mai mari „pacate” ale studentilor in preajma examenelor este amanarea. Tot amani sa te apuci de invatat pentru ca, trebuie sa recunosti, sunt alte lucruri mult mai placute pe care ti-ar placea sa le faci in acest timp. Un coleg de studiu cu care ai stabilit o intalnire la ora X te va impiedica sa tot amani invatatul.
5. Examene test
O alta metoda eficienta de invatare, care te ajuta sa iti fixezi informatia pe termen lung, o reprezinta simularile de examene. Adica acel examen pe care ti-l dai singur tie. Dupa ce ai parcurs materia, formulezi cateva intrebari sau subiecte de examen, ti le dai si te apuci sa scrii. In acest sens ai putea cere profesorului la cursuri sa va dea cateva sugestii de posibile subiecte la materia respectiva. In loc sa iti dai singur examen, va veti da voi intre voi. Avantajul este ca partenerul tau de studiu poate avea o intuitie mai buna sau mai mult fler si poate gasi subiecte de examen mai apropiate de ce veti primi in realitate.
6. Motivatie
Cand inveti de unul singur, te poti lasa mai usor coplesit de cantitatea mare de informatie pe care o ai de parcurs si poti ajunge la concluzia ca nu trebuie neaparat sa iei o nota mare, date fiind circumstantele. Un partener de studiu, iti poate schimba perceptia, ajutandu-te sa intelegi ca de fapt nu e foarte multa materie, daca stii sa o repartizezi inteligent pe sesiuni de studiu. In plus, avand un partener de studiu mai ambitios vei fi si tu mai motivat sa inveti mai mult, mai bine.
7. Munca devine mai usoara
Faptul ca va ajutati unul pe altul sa intelegeti materia care pare mai grea, ca impartiti sarcina fiselor la doi si ca faceti un plan strict de invatare pe care sa il respectati va va usura considerabil munca. Un examen foarte greu poate parea in final o bagatela folosind o strategie buna de studiu...
Foto: funny-pictures.picphotos.net
Noutati




