Acte necesare pasaport: ce ai nevoie cand pleci la drum
3/37545
calendar_month 05 Ian 2016, 00:00
Daca te-ai gandit sa faci o calatorie in afara Europei, cu siguranta vei avea de efectuat mai multe demersuri pentru a obtine diferite acte necesare pentru pasaport.

Conform oficialitatilor, exista doua tipuri de pasaport: temporar sau electronic. De asemenea, in cazul pierderii sau deteriorarii pasaportului, vei avea nevoie de alte acte pentru intocmirea unuia nou.

Inainte de a stabili ce acte sunt necesare pentru pasaport, trebuie sa stii daca esti eligibila pentru unul. In cazul in care esti minora si ai nevoie de pasaport, va trebui sa consulti mai intai legea, pentru a sti ce declaratii e nevoie sa semnezi si ce documente sunt obligatorii.
Acte necesare pasaport simplu electronic
Primul lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere atunci cand vrei sa-ti faci pasaport este sa te asiguri ca indeplinesti conditiile privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainate. Dupa consultarea legilor, poti da startul demersurilor pentru obtinerea vizelor. Odata ce ai obtinut vizele necesare pentru vizita in alta tara, indiferent de natura plecarii, poti depune cererea pentru eliberarea pasaportului simplu. Aceasta se preda personal de catre solicitant la cel mai apropiat serviciu public comunitar destinat eliberarii si evidentei pasapoartelor simple.

CITESTE continuarea peDIVAHAIR.RO