Ai talent la desen? Iata ce trebuie sa faci pentru a-l transforma din hobby in job
3/39119
calendar_month 06 Ian 2023, 00:00
Pasiunea pentru desen se poate transforma intr-un job din care poti sa te intretii. Inainte de toate, trebuie sa fii stapan pe propriile abilitati, adica sa exersezi pana simti ca poti face fata cu bine presiunii sau unui volum mare de munca. Mai apoi, este nevoie de foarte multa munca si perseverenta.

Incepe sa desenezi in fiecare zi

Daca, inainte, desenul era doar o pasiune de care iti aduceai aminte cand te loveai de lipsa de creativitate, atunci cand doresti sa il transformi in cariera, trebuie sa faci asta zilnic. Incepe sa schitezi obiecte simple pe hartie, iar mai apoi, sa treci la unele mai complexe. Asigura-te ca ai toate instrumentele necesare, pentru a o face intr-un mod cat mai profesionist.

Stabileste-ti o tehnica si un stil chiar si pentru forme simple. In cazul in care ai nevoie de si mai multa ambitie sau sfaturi, poti incepe cu un desen in creion pentru incepatori, adica sa cauti sfaturi pe acest subiect care sa te ajute, sa urmaresti persoane care au pornit tot din acelasi stadiu ca al tau.

Poate fi frustrant, la inceput, cand vezi ca rezultatele nu sunt pe masura asteptarilor. Dar, pentru a ajunge in punctul pe care ti-l doresti, este nevoie de multa practica, ambitie si inspiratie. Cu aceste ingrediente, sigur vei reusi sa culegi roadele muncii tale.

Deseneaza digital

Dupa ce devii stapan pe desenul in creion, urmatoarea etapa este sa iti transferi talentul in format digital. Pentru inceput, ai nevoie de o tableta, iar cand lucrurile vor deveni mai complexe, iti vor fi utile un laptop si mai multe programe de editare.

Si aceasta etapa presupune foarte multa pregatire si invatare. Nu este de ajuns sa ai talent, ci trebuie sa cunosti indeaproape toate tehnicile. Odata ce intri in lumea designului digital, exista mai multe tipuri de desene pe care le poti face: crearea de identitati vizuale, design de ambalaj, print design, social media design etc.

Prin urmare, trebuie sa ai simtul culorilor si sa stii exact ce anume se potriveste pentru fiecare in parte.

Creeaza un portofoliu

Pentru a-ti demonstra talentul, ai nevoie sa iti expui toate creatiile. Este asemenea unei galerii de arta, doar ca totul se va muta in format digital. Nu trebuie sa iti printezi desenele, ci sa le aduni pe toate intr-un program care sa iti permita sa creezi portofoliul lucrarilor.

La inceput, va fi mai greu sa ai un portofoliu complex, dar, cu multa munca, se va transforma intr-unul demn de invidiat. De aceea, pe langa exercitiile pe care le faci, poti sa te inscrii in diferite programe care au nevoie de un designer pentru identitatea vizuala si sa iti oferi serviciile in mod gratuit. Este un mod de a capata experienta si de a investi in talent, pentru ca, mai apoi, sa cunosti beneficiile financiare.

Cu acest portofoliu de lucrari, va fi mult mai usor sa iti gasesti potentiali clienti sau proiecte pentru care sa lucrezi. Ai in vedere sa lucrezi cu pasiune la el, pentru ca se va transforma in identitatea ta vizuala.

Incepe sa cauti proiecte si colaboratori

Dupa ce ai urmat toti pasii de mai sus, este timpul ca pasiunea sa devina profitabila. Astazi, fiecare afacere trebuie sa aiba atat o identitate vizuala, cat si prezenta digitala. Cauta grupuri pe retelele sociale unde sunt postate anunturile de acest tip si prezinta serviciile prin portofoliul pe care tocmai l-ai creat.



Daca iti doresti sa devii colaborator, fara a te angaja avand carte de munca, trebuie sa ai si o forma juridica de incasare a veniturilor (este un aspect important de care sa tii cont). Incepe prin proiecte mai usoare, pentru a capata si mai multa experienta, si stabileste un tarif, in functie de serviciile pe care le oferi.

Este posibil sa iti transformi pasiunea in job, dar ai nevoie de rabdare, foarte multa munca si perseverenta. Daca, in primele luni, nu vei vedea rezultate, nu trebuie sa te dai batut. Totul se cladeste in timp, chiar si atunci cand esti extrem de talentat.

Sursa foto: Shutterstock.com