Amenajarea bibliotecii in prima ta casa noua
calendar_month 13 Iul 2022, 00:00
Studentia inseamna libertate si responsabilitate totodata, lucruri pe care ni le dorim inca de cand suntem mici. Pentru multi dintre noi, acestia sunt primii ani in care gustam cu adevarat viata pe cont propriu, atat timp cat pe perioada facultatii nu mai locuim impreuna cu familia. Tot acum, descoperim ca ne revin o mare parte dintre lucrurile facute de mama in casa si trebuie sa invatam sa ni le gestionam singuri, corect si eficient.
Indiferent daca stai la camin, in gazda sau ai propriul tau apartament inchiriat sau cumparat, mutarea in prima ta locuinta este o amintire ce te va insoti pe tot parcursul vietii. Studentia este, pentru multi dintre noi, primul moment in care simtim cu adevarat libertatea si, odata cu ea, responsabilitatea in adevaratul sens al cuvantului.
Atat timp cat locuim cu familia, indiferent cate responsabilitati am avea in casa, stim ca este intotdeauna cineva disponibil sa ne ajute la nevoie. Odata ce parasim cuibul si ne mutam pentru prima oara singuri, intelegem ca daca noi nu ne indeplinim sarcinile, nimeni nu poate sa o faca pentru noi. Este cel mai bun moment sa punem in practica tot ce ne-au insuflat parintii in anii petrecuti impreuna.
Noua ta casa, fie ca este o camera sau un apartament intreg, este locul in care te vei relaxa si unde iti vei incarca bateriile dupa o zi sau o perioada aglomerata. Din acest motiv, trebuie sa te asiguri ca iti vei amenaja spatiul in mod inteligent, pentru a avea la dispozitie toate cele necesare. Un element important din fiecare casa este biblioteca pe care, mai ales in anii studentiei, o vei utiliza extrem de des.
Iata care sunt cateva dintre cele mai importante aspecte in amenajarea bibliotecii:
Stabileste ce carti vrei sa faca parte din biblioteca ta
Cu siguranta, ai strans un numar impresionant de carti pana acum. Pentru a eficientiza spatiul bibliotecii, ar fi bine sa iti prioritizezi publicatiile pe care le vei lua cu tine si, mai ales, sa tii cont de faptul ca o vei imbogati in scurt timp cu altele noi. Astfel, evita sa iei cu tine carti pe care nu le-ai mai recitit de mult, dar sa nu iti lipseasca niciodata un dictionar roman. Chiar daca suntem in epoca tehnologiei si avem impresia ca putem gasi online orice informatie necesara, un dictionar nu trebuie sa lipseasca din nicio biblioteca.
Gaseste-i un loc in apropierea canapelei sau a patului
Daca spatiul de deasupra biroului tau este prea mic, poti opta pentru o biblioteca sprijinita pe podea. Dimensiunea acesteia este mult mai mare decat a unui corp suspendat, ceea ce iti ofera posibilitatea de a adauga si cateva obiecte decorative, precum lumanarile parfumate sau ramele foto. Cand achizitionezi piesa de mobilier, trebuie sa verifici ca inaltimea dintre polite sa fie suficienta pentru orice tip de publicatie, iar acestea sa fie suficient de lungi pentru a nu crea haos.
Exista pe piata nenumarate modele de biblioteci, perfecte pentru a fi incadrate in orice spatiu sau stil. Desi cartile electronice au cunoscut in ultimii ani un numar mare de adepti, acestea nu vor ocupa niciodata locul volumelor clasice in casa si in sufletele noastre.
Sursa foto: Shutterstock
Noutati