studentie.ro  » diverse » stiri » Angajezi studenti si elevi pe perioada verii? Primesti bani de la ANOFM

Angajezi studenti si elevi pe perioada verii? Primesti bani de la ANOFM

Publicat: 10 Iun 2022 | Vizualizari: 46

Stimulentul financiar este acordat tututor angajatorilor care incheie conventie cu ANOFM.

Angajarea studentilor si elevilor, solutie temporara pentru criza fortei de munca

Sezonul estival este perioada din an in care lipsa de personal se resimte acut mai ales in domeniul ospitalitatii. HoReCa duce lipsa de 10.000 de angajati, de la ospatari si cameriste, la barmani, receptioneri sau personal pentru administrarea plajelor. Litoralul romanesc se pregateste pentru un val de turisti, insa operatorii din turism inca mai cauta solutii. Una dintre ele ar fi incadrarea in munca a elevilor si studentilor, pe perioada vacantei.

Astfel, nu doar ca vor acoperi din schema de personal, dar angajatorii se vor alege si cu un stimulent financiar. Potrivit Agentiei Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, patronii pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinta (ISR) al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca (valoarea ISR, actualizata in 2022 este de 525,5 lei).

Angajarea elevilor si studentilor se poate realiza pe perioada vacantelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioada de maximum 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic, pentru fiecare elev si student pentru care s-a incheiat contract individual de munca. Diferenta dintre stimulentul lunar acordat si salariul realizat se suporta de catreangajator din fonduri proprii.

Stimulente pentru angajarea elevilor si studentilor pe perioada vacantei

Beneficiile sunt de ambele parti. Tinerii pot lucra legal, isi asigura un venit pe timp de vara si se bucura si de vacanta pe litoral, in timpul liber, iar angajatorii reduc din deficitul de oameni si primesc si sprijin de la stat.

Potrivit legii, beneficiaza de stimulentul financiar lunar angajatorii care incadreaza inmunca elevi si studenti in baza:

- unui contract individual de munca pe durata determinata, egala sau mai mica decatdurata vacantei, incheiat in conditiile legii, cu norma intreaga sau, dupa caz, cu timppartial;

Citest continuarea articolului pe www.risco.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Cluj Napoca, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-06-29 00:00:00 - 2022-07-08 00:00:00