studentie.ro  » diverse » stiri » Apple recunoaste in premiera ca lucreaza la o masina fara sofer si cere ajutorul autoritatilor

Apple recunoaste in premiera ca lucreaza la o masina fara sofer si cere ajutorul autoritatilor

Publicat: 05 Dec 2016 | Vizualizari: 686

Apple a recunoscut pentru prima data ca vrea sa construiasca o masina care se conduce singura.

Intr-o scrisoare transmisa autoritatii de reglementare a transporturilor din SUA, gigantul american a spus ca este "incantat in legatura cu potentialul sistemelor automate in multe domenii, inclusiv cel al transporturilor".

Cei de la Apple au mai vorbit in scrisoare si despre "semnificativele beneficii sociale ale vehiculelor automate", noteaza BBC.

Un purtator de cuvant al Apple a declarat ca firma a decis sa transmita scrisoarea autoritatii din transporturi ca urmare a "investitiilor masive in studierea masinariilor si (dezvoltarea - n.red.) sistemelor autonome".

In document, Apple roaga autoritatile americane sa nu introduca prea multe reguli pentru testarea masinilor care se conduc singure, argumentand ca "producatorii consacrati si cei nou intrati pe piata ar trebui sa fie tratati in mod egal".

Cei de la Apple au mai propus ca producatorii din industria masinilor inteligente sa puna la comun informatii legate de accidente, pentru a crea o imagine mai ampla asupra functionarii autovehiculelor fara sofer si pentru a puntea fi dezvoltate sisteme mai bune.

Precizam ca au existat numeroase zvonuri cu privire la planurile Apple de a dezvolta o masina fara sofer, insa compania americana nu a recunoscut niciodata oficial aceste informatii pana acum.

Cei de la Apple au inregistrat deja cateva domenii pe Internet pentru viitoarul autoturism american, printre care apple.car si apple.auto.

Mai mult, producatorul auto Ford, care de asemenea vrea sa lanseze o masina fara sofer pana in 2021, sustine ca lucreaza la acest proiect plecand de la premisa ca si Apple investeste intr-un astfel de autovehicul.
Via Ziare.com

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-10-06 00:00:00 - 2022-11-04 00:00:00