studentie.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Aspecte de luat in considerare in alegerea canapelei si fotoliilor de living

Aspecte de luat in considerare in alegerea canapelei si fotoliilor de living

2/204095
calendar_month 04 Aug 2021, 00:00
Cele mai importante piese de mobilier dintr-o sufragerie sunt cele care oferă confort sporit, mai exact canapeaua și fotoliile. Atât dvs. - în fiecare zi - cât și invitații dvs. veți sta în living și vă veți întreține cu conversații interesante, dar atunci când statul pe canapea / fotolii devine insuportabil și incomod, atmosfera se schimbă și invitații doresc să plece.

Când alegeți canapeaua și fotoliile de living trebuie să luați în calcul 8 sfaturi și recomandări de la experți pentru a vă asigura că faceți alegerea cea bună pentru a avea invitați mulțumiți și discuții prelungite.

Dimensiune

Uneori uităm că dimensiunea canapelei și dimensiunea fotoliilor de living vor depinde întotdeauna de spațiul pe care îl avem la dispoziție.

Rețineți că pentru a fi practică, o cameră trebuie să ofere suficient spațiu de mișcare fără a fi nevoie de mutarea anumitor obiecte pentru liberă trecere – spre exemplu, dacă aveți nevoie să mutați un scaun pentru a putea părăsi sufrageria nu aveți o cameră practică.

Trebuie să luați cu mare atenție măsurători pentru ca spațiul să ofere o mișcare bună. Puteți chiar să realizați un șablon din carton pentru a vedea cum va arăta livingul sau să lucrați pe diverse programe de pe internet care sunt free pentru a vă face o idee cât mai amplă despre spațiul disponibil și așezarea în spațiu a pieselor de mobilier.

În ceea ce privește forma, într-un living mic, o canapea în formă de L vă poate ajuta să profiți de spațiu și să creați mai multe locuri disponibile, dar în acest fel fotoliile vor fi mai greu de integrat.

Ergonomia

Veți petrece multe ore stând pe canapea sau fotolii, așa că țineți cont de aspectele ergonomice.

Dacă ceea ce căutați este confort, adâncimea recomandată a șezutului este de obicei de 65 până la 75 de centimetri, în timp ce înălțimea spătarului ar trebui să fie între 80 și 90 cm.

Dacă nu vreți să măsurați ci să testați, pentru ca o canapea sau un fotoliu să ofere confort trebuie ca spatele atingă spătarul, picioarele să fie la sol fără dificultate și să nu simțiți disconfort în zona genunchilor.

Cotiere

O canapea nordică de tip bancă este foarte frumoasă și cochetă, dar dacă vă place să vă întindeți, să vă sprijiniți coatele în timp ce vă uitați la tv nu este alegerea ideală. Media unor cotiere ideale este de aproximativ 15 sau 20 cm, atât în cazul canapelei cât și în cazul fotoliilor.

Dur sau moale?

"Cu cât este mai moale, cu atât este mai confortabilă." Cine nu a spus acest lucru în cazul canapelei sau a fotoliilor de living? Mare greșeală. Zona șezutului trebuie să fie fermă pentru a rezista cât mai mult posibil și să nu se deformeze. Spătarul, în special la nivelul rinichilor, poate fi mai moale.Cele mai comune materiale cu care este realizată umplutura canapelei sau a fotoliului de living sunt spuma poliuretanică sau spuma de memorie. Nu contează pe care o alegeți dacă vă asigurați că este densă și respirabilă. Dacă bugetul vă permite, umpluturile cu pene naturale sunt o adevărată încântare.

Cadru

Cadrul, pentru a fi durabil, este la fel de important ca tapițeria sau forma. Cele mai recomandate sunt cadrele cu structură din lemn masiv fără noduri sau oțel ori aluminiu.

Huse

Atunci când alegeți canapeaua și fotoliile de living asigurați-vă că vă permit să le îmbrăcați în huse de canapele și huse de fotolii deoarece sunt mai ușor de curățat și pot schimba imaginea completă a livingului, fiind cea mai bună opțiune dacă aveți copii sau animale de companie.

Stil

Doriți set de canapea și fotolii sau doriți să le achiziționați separat? Atunci când le achiziționați separat trebuie să vedeți dacă texturile și culorile sunt complementare pentru a crea o imagine de ansamblu cât mai ordonată și cochetă. Spre exemplu, dacă vă îndreptați către o canapea într-un superb baby blue, puteți să alegeți un fotoliu galben pal și unul roz prăfuit. În orice caz, stilul trebuie să vă reflecte personalitatea și stilul de viață.

Întreținere

Un alt element cheie de luat în calcul este întreținerea. Aceste piese de mobilier necesită curățare regulată pentru a putea să își păstreze aspectul îngrijit. Puteți să faceți dvs. această sarcină sau aveți nevoie de o firmă de curățenie specializată?