studentie.ro  » diverse » stiri » Avantajele angajarii din timpul facultatii. Ce joburi poti accesa ca student?

Avantajele angajarii din timpul facultatii. Ce joburi poti accesa ca student?

Publicat: 28 Feb 2022 | Vizualizari: 71

Spre deosebire de perioada liceului, cand nu toti tinerii au definita o ideea de cariera intr-un anumit domeniu, in timpul facultatii, lucrurile devin mai clare. Daca anul intai este unul de acomodare, cel de-al doilea an de studii macheaza pentru multi si momentul primului job. Motivele sunt diferite: unii aleg sa munceasca din timpul facultatii din motive financiare, altii isi doresc sa experimenteze cat mai multe variante pana cand vor intra definitiv pe piata muncii, dar sunt si studenti care fac pasul catre angajare de pe bancile facultatii din dorinta de dezvoltare personala si profesionala. Ca student, o varianta potrivita este cea de job part-time. Astfel, ai posibilitatea de a participa si la cursuri, dar ai timp si pentru a-ti asigura un venit.

In cele mai multe cazuri, dorinta de independenta financiara ii impinge pe tineri spre un loc de munca in studentie. Sustinerea parintilor si bursele nu ofera intotdeauna resurse suficiente.

Avantajele angajarii din timpul facultatii

Sursa de venit – este pentru multi o motivatie suficienta pentru a-si cauta de lucru in perioada studentiei. Cazarea, hrana, transportul si cartile sutn costuri ale vietii de student. Daca mai ai si o pasiune sau vrei sa calatoresti alaturi de colegi, sa te bucuri de vacante, atunci un job devine o necesitate. Chiar daca intr-o prima faza nu castigi foarte mult, este un venit suplimentar care sa te ajute sa-ti realizezi planurile si chiar sa ajungi independent financiar, sa nu mai fi nevoit sa ceri bani parintilor.

Experienta profesionala- dupa componenta financiara, dorinta de a dobandi experienta, in special in domeniul pe care il studiezi, este un alt motiv pentru a lucra in timpul facultatii. Avantajul este ca astfel ai la dispozitie mai mult timp pentru acomodare cu piata muncii, ai posibilitatea de a experimenta si a descoperi ceea ce iti place sa faci, te responsabilizeaza si te ajuta sa-ti conturezi un CV care la momentul absolvirii sa iti asigure sanse mai mari pentru a obtine jobul dorit. Practica din timpul facultatii si joburile pe care le ai ca student cantaresc destul de mult pentru angajatori.

Citeste mai mult pe RisCo.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-06-26 00:00:00 - 2022-07-16 00:00:00