Avantajele unei periute electrice
3/38760
calendar_month 22 Mai 2020, 00:00
Alegerea unei periude de dinti este o actiune destul de complicata din punctul meu de vedere. Pe piata exista o varietate enorma de modele, atat electrice cat si normale.

Inainte sa trec la avantajele pe care le ofera o periuta electrica, vreau sa va reamintesc faptul ca igiena orala este deosebit de importanta. Trebuie sa mergem la dentist/stomatolog regulat si sa facem toate actiunile necesare pentru ingrijirea dintilor/gingiilor. Dupa cum probabil stiti deja, interventiile stomatologice sunt costisitoare si ca in cazul oricarui lucru, este mai bine sa prevenim decat sa tratam.

Revenind la tematica articolului, consider ca periutele de dinti electrice sunt mai eficiente in comparatie cu periutele de dinti traditionale. In primul rand, s-au facut diverse studii care demonstreaza faptul ca o periuta de dinti electrica poate indeparta de pana la 7 ori mai multe bacterii din cavitatea bucala.

De asemenea, periutele de dinti electrice fac mai multe miscari in comparatie cu numarul de miscari pe care-l face o persoana cand se spala pe dinti cu o periuta normala. Acest lucru conteaza destul de mult si trebuie luat in considerare.

 In general, o periuta de dinti electrice are diverse functii si caracteristici care te indeamna sa efectuezi un periaj riguros, eficient. De exemplu, multe modele au un timer care te determina sa faci un periaj de cel putin 2 minute. In cazul in care nu stiati, conform statisticilor efectuate de catre Colegiul Mondial al Medicilor Stomatologi, un periaj eficient se realieaza in aproximativ 2 minute.

Mai mult decat atat, o periuta electrice ofera diverse de moduri de functionare pentru confortul si igiena orala. Modelele ceva mai avansate si mai scumpe au functii precum: polisarea dintilor, masarea gingiilor, eliminarea placilor bacteriene, eliminarea microbiilor de pe limba etc.

Ca si dezavantaje, o periuta de dinti electrica este cu mult mai scumpa in comparatie cu o periuta de dinti traditionala. Daca pentru o periuta normala platim de la 1 leu pana la 20-30 de lei, o periuta de dinti electrica costa minim 100 de lei si poate ajunge pana la 2000 de lei pentru cele mai avansate modele. Totusi, tinand cont ca in joc este sanatatea si igiena noastra orala, o astfel de investitie o consider justificata in majoritatatea cazurilor.

In concluzie, conform statisticilor, o periuta de dinti electrica este mai eficienta si ofera mai multe avantaje in comparatie cu o periuta de dinti normala. In cazul in care nu va permiteti o astfel de periuta, ascultati recomandarile medicilor stomatologi si spalati-va de cel putin 2-3 ori pe zi pe dinti pentru o igiena orala corespunzatoare.