Bani de buzunar - prima platforma de blended learning din Romania
3/35087
calendar_month 21 Oct 2014, 00:00
Scoala de Valori si ING Bank anunta lansarea programului Bani de buzunar 2.0, o platforma de educatie financiara adresata unui numar de 300 de elevi din Bucuresti, Pitesti, Ramnicu Valcea, Brasov si Cluj-Napoca.

Bani de buzunar 2.0 este un proiect de educatie financiara pentru adolescenti, gandit si implementat de Asociatia scoala de Valori, cu sprijinul ING Bank. Este primul program educational pentru liceeni, care foloseste metodologii de invatare combinata (blended learning), adica alterneaza ateliere la clasa cu ateliere online. Proiectul isi propune sa ofere tinerilor informatii si instrumente pentru a invata sa ia decizii intelepte pentru viitorul lor financiar.

Planuri de viitor, cheltuieli, venituri, investitii si buget personal, dar si cum pot fi inmultiti rapid si creativ 100 de lei, acestea sunt cateva dintre temele atelierelor online desfasurate pe platforma escoaladevalori.ro - principalul instrument educational al proiectului.

„Bani de buzunar 2.0 a primit finantare din partea ING in urma unei competitii de proiecte. Initiativa celor de la Scoala de Valori s-a evidentiat prin abordarea proaspata pe care o propune: nu livreaza pur si simplu informatii financiare necesare elevilor, ci le structureaza intr-o forma pe care acestia o asimileaza cu usurinta” spune Roxana Colisniuc, CSR Officer ING Bank.

Bani de buzunar 2.0 a debutat pe 11-12 octombrie in Bucuresti, Pitesti si Ramnicu-Valcea, 18 octombrie fiind data de start pentru Brasov, iar 25 octombrie pentru Cluj. In cadrul evenimentelor de lansare, elevii au participat la ateliere interactive de lucru in echipa si managementul banilor de buzunar, s-au intalnit cu traineri si si-au format echipa de lucru. Aventura continua apoi online, unde ii asteapta ateliere, discutii de grup si filmulete educative.

Pentru a pune in aplicare ce invata pe parcursul proiectului, participantii vor crea 2 mini-proiecte. Proiectele vor fi evaluate, cele mai bune fiind premiate la inchiderea programului.

Participarea elevilor in proiect este gratuita, inscrierile s-au facut in urma prezentarilor realizate in liceele din cele 5 orase, prin completarea formularului de aplicare sau prin completarea formularului online de pe site.

Pentru detalii vizitati site-ul proiectului www.escoaladevalori.ro