Burse si cursuri gratuite de chimie, fizica, matematica pentru studenti
calendar_month 26 Aug 2015, 00:00
Universitatea Politehnica din Bucuresti, in parteneriat cu Universitatea Dunarea de Jos din Galati ofera studentilor din anul I posibilitatea sa participe gratuit la cursuri de pregatire prin proiectul „Calitate, inovare, comunicare - instrumente eficiente utilizate pentru cresterea accesului si promovabilitatii in invatamântul superior tehnic”, cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.
Studentii admisi in 2015 la Facultatea de Inginerie din Universitatea Dunarea de Jos din Galati, domeniile: Ingineria materialelor, Ingineria mediului si Inginerie industriala, beneficiaza de o multime de avantaje: locuri bugetate, burse, pregatire suplimentara, cazare in caminele studentesti, etc.
Prin modulele de formare la disciplinele: chimie, fizica, matematica oferite studentilor din anul I se asigura o pregatire uniforma, indiferent de nivelul cunostintelor acumulate in liceu. Modulele de pregatire organizate la Facultatea de Inginerie se desfasoara in primul semestru al anului universitar 2015-2016.
Studentii care participa la modulele de pregatire din cadrul acestui proiect vor primi subventii pentru autosustinere financiara in valoare de 350 de lei lunar si vor beneficia de manuale de specialitate gratuite.
Inscrierea pentru admiterea la Facultatea de Inginerie se desfasoara in perioada: 7 - 10 septembrie 2015.
Mai multe informatii referitoare la inscriere se gasesc in sectiunea „Admitere” a site-ului Universitatii Dunarea de Jos din Galati (http://www.ugal.ro/)
Proiectul are ca obiectiv general cresterea calitatii procesului educational, precum si favorizarea accesului la educatia universitara, in anul I de studii, in cadrul Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor din Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti si Facultatea de Inginerie din Universitatea „Dunarea de Jos" din Galati, prin validarea si certificarea cunostintelor din liceu si prin completarea acestora in cadrul unor module gratuite de pregatire.
Proiectul isi propune ca, prin imbunatatirea procesului educational, sa se mareasca procentul de promovabilitate intre anul I si anul al II-lea, de la aproximativ 50% la cel putin 65-75%.
Pentru informatii suplimentare, accesati pagina proiectului: http://acces.chimie.upb.ro
Date de contact:
Numele: Ioan CALINESCU
Functia: Manager proiect
Institutia: Universitatea Politehnica din Bucuresti;
Detalii de contact: ioan.calinescu@chimie.upb.ro
Numele: Stefan BALTA
Functia: Lider Partener P1
Universitatea Dunarea de Jos din Galati
Detalii de contact: stefan.balta@ugal.ro
Noutati