studentie.ro  » diverse » stiri » Camera de camin - 5 idei de amenajare cu buget redus

Camera de camin - 5 idei de amenajare cu buget redus

Publicat: 17 Ian 2022 | Vizualizari: 78

Dupa admiterea la facultate, urmatorul pas important in viata unui student este alegerea unei locuinte stabile pentru toata perioada studiilor. Deoarece chiria reprezinta, de cele mai multe ori, o investitie lunara costisitoare, camera de camin ramane solutia optima in cazul multor studenti.

Viata la camin poate fi o experienta deosebita, plina de intamplari inedite, desfasurate alaturi de colegi, nopti dedicate sesiunilor de invatat sau, din contra, petrecerilor care dureaza pana dimineata. Problema apare atunci cand locul trebuie amenajat, pentru ca trebuie sa iei in calcul o multime de aspecte. Pe langa spatiul modest pus la dispozitie, structura camerei poate fi schimbata foarte putin, iar preferintele colegilor trebuiesc luate in considerare de fiecare data.

Astfel, pentru a aduce un plus de confort si comoditate, am pregatit o lista cu idei creative, astfel incat, aspectul camerei va capata, pe loc, un aer proaspat si ingrijit.

Lenjerii de pat colorate

Importanta odihnei este deseori trecuta cu vederea, iar in timpul sesiunilor dintre examene, somnul va fi adesea inlocuit cu parcurgerea materialelor de studiu. Asadar, amenajarea unui spatiu de odihna confortabil si comod capata o insemnatate majora. Un set de lenjerii fabricate din bumbac natural, decorate cu motive geometrice, ori colorate in nuante intense vor aduce un plus, din punct de vedere cromatic. Fara indoiala, patul va fi piesa de mobilier centrala a camerei, asa ca, o patura pufoasa si cateva perne decorative vor intregi aspectul camerei.

Spatiul de studiu

Un spatiu caracterizat prin eficienta si functionalitate, biroul de studiu trebuie organizat pana in cele mai mici detalii, ca sa cuprinda atat depozitarea materialelor de lucru, precum si a obiectelor electronice. Daca locul pus la dispozitie iti permite, alege o comoda cu un design simplu, care se poate aseza langa birou, sau chiar langa pat.

Mai mult, o veioza pentru birou, cu o forma simpla sau una supradimensionata va fi utila in realizarea multor activitati de studiu.

Obiecte usor de mutat

Repartizarea locurilor disponibile in camin se poate schimba la inceputul fiecarui an universitar, asadar, studentii sunt nevoiti sa impacheteze des lucrurile personale. In acest caz, obiectele alese ar trebui sa aiba o greutate redusa, pentru a fi transportate cu usurinta. O masa pliabila, scaunul de birou, un lampadar cu picior sau diverse cutii pentru depozitare sunt doar cateva exemple, demne de luat in seama.

Accesorii electrice

Frigiderul se incadreaza pe lista obiectelor necesare in orice camera de camin, deoarece permite studentilor sa depoziteze diferite preparate alimentare, apa sau racoritoare. Din punctul de vedere al spatiului, deasupra frigiderului poate fi montat un raft pentru carti sau pot fi aranjate cateva plante decorative.

In plus, pe parcursul lunilor friguroase, confortul termic poate fi atins prin intermediul unui calorifer electric. Pe langa faptul ca asigura o distributie uniforma a caldurii, caloriferul nu are nevoie de instalatii complicate, el functionand imediat dupa conectarea la o sursa de curent.

Decorarea peretilor

Un truc inedit pentru amenajarea peretilor intr-un stil modern si actual este montarea unui panou decorativ deasupra patului. Usor de montat pe orice suprafata de lucru (zidarie sau lemn), panoul va transforma imediat aspectul fad al peretelui, va sparge monotonia din interior si va aduce o stare de bine.

Personalizarea camerei de camin este un proces distractiv, pentru ca fiecare student are ocazia sa-si dezvolte latura creativa in procesul de amenajare. La final, incaperea va deveni un spatiu perfect pentru studiu, distractie si relaxare.

Sursa foto: Unsplash.com

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-05-24 00:00:00 - 2022-06-08 00:00:00