Cat de usor este sa indepartezi alunitele cu ajutorul laserului?
3/39052
calendar_month 14 Sep 2022, 00:00
Mulți oameni dezvoltă alunițe pe față și pe corp pe măsură ce trec anii. O parte își fac apariția din copilărie, iar altele apar cu înaintarea în vârstă. Dacă din motive cosmetice sau pentru că vă provoacă disconfort sau durere atunci când vă îmbrăcați sau bărbieriți doriți să le îndepărtați, acum aveți la îndemână o soluție simplă și lipsită de neplăceri.

Ce este o aluniță?

Alunițele apar adesea în copilărie sau adolescență și variază în culori de la nuanța naturală a pielii până la roz, maro sau negru. Pot fi plate sau ridicate de la suprafața pielii, iar majoritatea sunt inofensive. Ar trebui să vă adresați medicului dacă aveți îngrijorări cu privire la aspectul unei alunițe sau dacă aceasta își schimbă culoarea sau forma, vă provoacă mâncărimi sau sângerează, iar specialistul vă poate recomanda să urmați un tratament de indepartare alunite laser

De ce să optați pentru scoaterea unei alunițe cu laserul?

Tratamentul cu laser este cea mai avansată tehnologie folosită în zilele noastre pentru îndepărtarea celulelor pielii. Dacă doriți să urmați un tratament pentru scoatere alunite, această metodă este sigură și extrem de eficientă. Principalul beneficiu al îndepărtării alunițelor cu laser este că procedura este neinvazivă în comparație cu alte forme de îndepărtare, cum ar fi intervenția chirurgicală, iar riscul de infecție după un astfel de tratament este redus. Tot din acest motiv și timpul de vindecare este unul extrem de scurt, iar riscul formării cicatricilor este unul extrem de mic. 

Îndepărtarea aluniţelor cu laser se realizează printr-o singură intervenţie. Ulterior pacientul este informat cu privire la măsurile de igienă ce trebuie urmate ca vindecarea zonei afectate să fie rapidă și corectă.

Puteți elimina o aluniță de unul singur?

Poate că uneori v-ați pus acestă întrebare dar răspunsul este unul cât se poate de simplu și ferm: nu. Nu ar trebui niciodată să încercați să eliminați singuri o aluniță. Chiar dacă pe piață există anumite produse pentru îndepărtarea alunițelor pe care să le puteți folosi acasă, acest lucru nu este recomandat deoarece ați putea risca să vă infectați sau chiar să dezvoltați un tip de cancer. Atunci când doriți să îndepărtați o aluniță cel mai sigur mod este să apelați la un tratament de eliminare alunite laser realizat într-o clinică specializată sub supravegherea medicilor. Alunițele, care mai sunt cunoscute și sub denumirea de nevi pigmentari, sunt cel mai adesea inofensive, iar îndepărtarea lor din motive cosmetice sau medicale ar trebui realizată numai în clinici specializate în astfel de tratamente pentru a evita complicațiile unei astfel de proceduri.