studentie.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Cateva informatii despre amenajarea unui balcon

Cateva informatii despre amenajarea unui balcon

2/204286
calendar_month 09 Aug 2022, 00:00
Balconul este un spațiu care a ajuns să fie mai mult folosit în scopuri de depozitare sau pentru purul uz estetic al unei soluții de depozitare exterioare. În cultura românească, balconul este soluție perfectă pentru uscarea hainelor. Dar balconul poate oricând să fie ceva mult mai folositor, mai util și mult mai plăcut, unde vei putea să petreci timp de calitate. Iată cum poți face asta într-un mod cât mai ieftin și plăcut.

Cum amenajezi un balcon îngust

Balconul îngust este cel care pune cele mai multe probleme tuturor celor care încearcă din răsputeri să găsească soluții mult mai bune pentru a crea un loc special în locuința lor. Totuși, nu trebuie să te sperii și să crezi că nu există speranță. Balconul îngust are și el ceva aparte. Totuși, va trebui să ții cont de unele criterii care prezintă un risc ridicat care pune în pericol proiectul.

- Nu trebuie să aglomerezi spațiul din balconul îngust. Decorul trebuie să fie minimalist

- Decorul și chiar și piesele de mobilier nu trebuie să fie extravagante. Simplu și sigur

- Colțurile balconului trebuie folosite exclusiv pentru locuri de relaxare

- Spațiul trebuie să fie aerisit, deci vei avea nevoie culori simple, decoruri mici

- Oprește-te asupra unei liste scurte de piese de mobilier. Maxim 2-3 piese

- Dacă vrei un spațiu aerisit, dar plăcut, concentrează-te pe decorul pereților

Cum să profiți de spațiul limitat din balcon

Când vine vorba despre balcoane, românii se folosesc de ele exact cum am descris și în primul paragraf al acestui articol. Fiecare român apelează la acel spațiu extra pentru a depozita diferite lucruri și obiecte. Iar unul dintre obiecte de mari dimensiuni care ajunge să fie montat în balcon este centrala termică. Deși nu este cel mai eficient loc unde ai putea să montezi un astfel de dispozitiv, românii aleg să scape de lipsa esteticului montării centralei în interior și o vor amplasa în balcon.

Majoritatea celor care fac acest lucru beneficiază și de faptul că au renovat balconul, iar acesta este izolat foarte bine. Dacă folosești o centrală Ariston Genus One 24 sau Ariston Clas One, eficiența de care dă dovadă este destul de mare și te va ajuta să fii eficient chiar dacă acesta este montată în balcon. Izolația eficientă va fi prietenul tău și vei putea să reduci costurile de încălzire.

Amenajarea unui balcon mare

Balcoanele mari sunt adevărate oaze de fericire de fiecare dată când încerci să schimbi aspectul unei astfel de locații. Balconul mare poate să includă chiar și un balansoar pe care să îl folosești mereu pentru a petrece o seară liniștită la răcoarea nopții. Știi acea senzație pe care o ai atunci când te cazezi într-un apartament foarte plăcut prin Airbnb? Aceeași senzație ar trebui să o ai și atunci când îți petreci timpul în propriul apartament. Dimensiunile mari și foarte mari de vor putea ajuta să creezi contexte potrivite pentru tot felul de activități relaxante. Poți depozita legume, poți crește condimente și poți crea un spațiu dedicat cititului.

Concluzie

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le poți face pentru a-ți amenaja cât mai corect un balcon. Ești pregătit pentru a face o schimbare pozitivă în locuința ta?