Cazare studenti: Topul chiriilor in cele mai mari centre universitare din tara

calendar_month 07 Aug 2015, 00:00
Inca din august, studentii au plecat la vanatoarea de chirii accesibile. Succesul nu este tocmai de partea lor avand in vedere ca proprietarii abia asteapta sa profite de aceasta perioada si ridica preturile cu pana la 30%. Cei care isi doresc intimitate, liniste, conditii mai bune de trai vor fi nevoiti sa prospecteze piata si sa faca un compromis financiar.
Chiria in Cluj-Napoca
Clujul este orasul cu cele mai mari chirii din tara, cu 8% in cazul in cazul unei garsoniere si 6% in cazul apartamentelor cu mai multe camere, potrivit Imobiliare.ro. Astfel ca, o garsoniera va fi inchiriat, in medie, cu 250 de euro lunar, in timp ce pentru un apartament cu doua camere tinerii vor mai adauga 70-80 de euro in plus si pentru trei camere cu 150 de euro mai mult fata de o garsoniera.
Chiria in Bucuresti
In topul celor mai mari chirii din tara, pe locul doi se afla Bucuresti, unde chiria unei garsoniere este, in medie, 230 de euro, a unui apartament cu doua camere 300 de euro, iar a unei locuinte tricamerale 380 de euro lunar.
Chiria in Brasov
Suprinzator sau nu, Brasovul se afla pe locul 3 in topul oraselor cu cele mai mari chirii. Aici, un apartament cu o camera poate fi inchiriat lunar, in medie, cu 200 de euro, un apartament cu doua camere cu 270 euro, iar unul cu trei camere 340 euro.
Chiria in Iasi
Intre Brasov si Iasi nu sunt diferente foarte mari in ceea ce priveste chiria unei locuinte. Pentru o garsoniera, studentii platesc aproximativ aceeasi, insa apartamentele pot fi inchiriate cu 30-40 de euro mai putin decat in Iasi.
Chiria in Timisoara
Anul acesta se pot observa diferente semnificative intre chiria unei garsoniera sau a unui apartament fata de aceeasi perioada a anului trecut. De exemplu, pentru o garsoniera, proprietarii cer lunar 180 de euro, cu 30 mai multe fata de 2014, pentru un apartament cu doua camere 300 de euro, iar pentru trei camere 380 de euro, cu 20 de euro fata de anul trecut.
Cei mai multi dintre studentii care nu reusesc sa prinda un loc camin sau din diverse motive nu doresc sa locuiasca in campusurile studentesti ale universitatilor la care sunt inmatriculari aleg sa se grupeze in apartamente cu 2-3 camere pentru a reduce cheltuielile lunare de chirie si intretinere.
Andreea Catan
Foto: telegraph.co.uk
Noutati




