studentie.ro  » diverse » stiri » Ce ar fi studentia fara un aparat dentar? Iata beneficiile pentru restul vietii!

Ce ar fi studentia fara un aparat dentar? Iata beneficiile pentru restul vietii!

Publicat: 08 Sep 2021 | Vizualizari: 196

S-au dus demult vremurile in care, daca aveai dintii strambi, trebuia sa te resemnezi, din cauza lipsei unor solutii la indemana. De asemenea, au trecut si timpurile in care un aparat dentar era considerat inestetic si te impiedica sa duci o viata sociala normala.

Astazi, exista persoane de toate varstele, de la copii pana la adolescenti, tineri si adulti care apeleaza la aceasta solutie. Ortodontia, ramura stomatologiei care se ocupa cu indreptarea dintilor, a evoluat intr-o asemenea masura incat rezultatele obtinute sunt sigure, iar beneficiile multiple pentru sanatatea si aspectul fizic al pacientului.

Iata cate vei avea de castigat daca iei decizia purtarii unui aparat dentar in perioada studentiei!

Toate beneficiile unor dinti drepti

Departe de a reprezenta un simplu moft, indreptarea dintilor reprezinta o necesitate din mai multe motive: estetice, psihologice si, bineinteles, fizice, cu impact asupra starii de sanatate a intregului organism.

Pentru cei care nu se confrunta cu lipsa alinierii armonioase a dintilor, o astfel de problema poate sa para minora. Insa, in realitate, ea poate sa genereze tot felul de frustrari, mai ales la varsta tineretii, cand parerea altora conteaza inca foarte mult. Ele vor disparea odata ce problema este rezolvata datorita unui aparat dentar, iar efectele vor fi o incredere sporita in sine si o viata sociala mult imbunatatita.

Existenta unor spatii intre dinti duce la riscul de acumulare a unor resturi alimentare care, in timp, pot provoca aparitia cariilor. Si, odata cu acestea, se pot dezvolta numeroase probleme specifice cavitatii bucale. Acest risc este indepartat printr-un tratament ortodontic.

Parondontoza este o alta afectiune nedorita, a carei aparitie este favorizata la persoanele care au dintii inghesuiti. Tartrul se depune mai usor, iar gingiile ajung, in timp, sa fie afectate mai mult decat ar fi normal. Iata inca un risc eliminat cu ajutorul tratamentului corespunzator!

Dintii aflati in alte pozitii decat cele firesti afecteaza inclusiv felul in care sunt muscate alimentele, ceea ce face ca digestia sa se desfasoare intr-un mod defectuos inca din prima ei etapa. Pe termen lung, se poate ajunge la consecinte neplacute asupra tuturor organelor interne care au un rol in procesul digestiv. Si in acest caz, un aparat dentar va reusi sa rezolve problema!

In multe cazuri, dintii pozitionati gresit afecteaza capacitatea de a rosti clar anumite sunete, astfel incat se ajunge la aparitia unor defecte de vorbire. Odata rezolvata problema, sunetul va putea sa strabata cavitatea vocala intr-un mod firesc, natural, efectul fiind o dictie impecabila, demna de un actor sau de un crainic de pe o arena sportiva.

Alege tipul potrivit de aparat dentar!

Dezvoltarea tehnicii iti permite sa apelezi la mai multe tipuri de tratament, tu fiind cel care decide, impreuna cu medicul stomatolog, care e cel mai potrivit pentru tine.

Exista, de pilda, aparate metalice, care sunt realizate din otel inoxidabil si presupun cimentarea unor bracketi metalici pe suprafata dintilor. O alta varianta este reprezentata de dispozitivele ceramice, care utilizeaza bracketi transparenti ori de aceeasi culoare cu dintii, oferind in acest fel avantaje importante din punct de vedere estetic.

Aceleasi avantaje estetice sunt oferite si de un aparat dentar din safir sau de cele linguale invizibile, care se monteaza pe suprafata interioara a dintilor.

Mergi cu incredere la o clinica stomatologica si alege tipul de tratament potrivit pentru tine!

Apoi, te vei felicita intreaga viata pentru decizia inspirata luata in studentie!

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-06-26 00:00:00 - 2022-07-08 00:00:00