studentie.ro  » diverse » stiri » Ce este o pergola

Ce este o pergola

Publicat: 27 Sep 2019 | Vizualizari: 4839

Zilele cu prea mult soare pot fi un adevărat chin dacă nu încercăm să ne protejăm corpul de razele ultraviolete. In ajutorul nostru sar pergolele, care reprezintă de mult timp un centru de greutate in arhitectura grădinilor.
Pergolele sunt structuri dreptunghiulare sau pătrate construite, de obicei, într-un parc sau într-o grădină, cu scopul de a crea o zonă umbrită. Ele sunt realizate din materiale precum: lemn, fier forjat sau aluminiu, pentru pergolele cu copertină retractabilă.

Datorită funcției lor duble, atât decorative cât si practice, pergolele sunt versatile și pot fi integrate în aproape orice stil peisagistic. O pergolă creează un pasaj fascinant între zonele din grădină, drept pentru care deseori sunt înfrumusețate cu plante agățătoare si flori care îmbracă stâlpii.

De ce o pergolă retractabilă?Tehnologia ne obligă sa progresăm și noi odată cu ea, motiv pentru care pergolele retractabile reprezintă, în zilele de azi, principala variantă pe care restaurantele, barurile și oamenii o aleg pentru a se bucura de natură, în toată splendoarea sa. Avantajele si beneficiile care apar după montarea unei pergole retractabile sunt pe măsură:

Versatilitate: pentru a încuraja evenimentele în aer liber, chiar și atunci când vremea este nefavorabilă, o pergolă retractabilă poate salva o petrecere, o zi de naștere sau chiar o nuntă printr-o simplă apăsare de telecomandă. În acest mod se extinde sezonul teraselor, care în trecut funcționau doar în perioada verii.

Durabilitate: indiferent de anotimp, condiții meteo, climă și temperatură, pergola retractabilă face față la toți factorii care ar împiedica, în mod normal, desfășurarea unei activități în aer liber. Aluminiul eloxat din structura pergolei împiedică degradarea în timp a acesteia si permite o diversitate de înclinații.

Fiabilitate: de cele mai multe ori, pergolele se montează în continuarea casei, drept pentru care sistemul unei pergole poate fi prins pe o structură deja existentă. În funcție de dorințele beneficiarului, livrarea se poate face cu sau fără stâlpii de susținere.

Confort: o pergolă retractabilă realizează implicit o atmosferă intimă, ea transformă atât spațiul interior cât si cel exterior, împiedicând astfel crearea efectului de seră. Fumătorii nu mai sunt nevoiți să părăsească localul pentru a fuma, rezultatul fiind o creștere a clienților pentru localuri.

Calități extra: datorită tehnologiei incorporate și a structurii modulare, pergola retractabilă poate să fie dotată cu senzori și accesorii, care să asigure o izolare termică mai bună. Materialul textil din care este formată copertina pergolei este rezistent la apă si la radiațiile ultraviolete.În cazul pergolelor retractabile, eleganța nu este un drept, ci o necesitate. Ele creează un design unic care poate fi înfrumusețat prin adăugarea unor piese de mobilă, precum fotolii, canapele si scaune. Îmbinarea calității superioare cu aspectul modern al pergolei retractabile extind durabilitatea în timp și trimit la concluzia că această structură reprezintă o opțiune economică, fiind o investiție pe termen lung dupa cum arata dobermansecurity.ro.

Care sunt tipurile de pergole retractabile?Pergolele retractabile reprezintă, fără îndoială, o investiție economică. Timpul destinat alegerii unei astfel de pergole trebuie să nu fie neglijat. Cea mai bună achiziție se face, in cazul pergolelor retractabile, după un lung si minuțios studiu de piață, care va fi răsplătit cu confortul oferit de acest produs. În funcție de formă, tipul de prindere si aspect, pergolele retractabile de calitate se împart în:

Pergole retractabile FLATProbabil cel mai cunoscut si folosit tip de pergolă retractabilă, tipul “FLAT” (română: plat) se caracterizează prin căpriorii drepți, dar care se află, de obicei, în pantă. Pergolele care fac parte din acest tip se montează în continuarea unei case dar pot exista și ca structuri de sine stătătoare.


Pergole retractabile SPLINEFolosită cel mai des în regiunile montane, pergola aceasta dispune de căpriori curbați, in formă de boltă. Această formă oferă un plus de rezistență si durabilitate când vine vorba de impedimente climaterice si meteorologice.

Pergole retractabile VAULTPerfecte pentru evenimente cu mulți invitați, pergolele de tip VAULT se montează pe propria structură. În acest fel se poate crea o terasă independentă de clădire propriu-zisă. Acest tip de pergolă prezintă un acoperiș sub formă de cupolă, care are un stil arhitectural modern si elevat.

Concluzia

Nu putem să contestăm faptul că pergolele retractabile nu sunt splendide. Chiar dacă o copertină retractabilă este mai scumpă decât una fixă, aceasta dispune de mai multe beneficii și ajută la amortizarea unor cheltuieli în timp. Cu doar o simplă instalare, pergola retractabilă dispune de o serie de accesorii (sisteme de iluminat, sisteme de umbrire laterale) care să-i creeze beneficiarului confortul maxim.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-01-21 00:00:00 - 2022-02-06 00:00:00