Ce trebuie sa stii despre secretiile nazale cu mucus dens la copii?
calendar_month 24 Nov 2022, 00:00
Secrețiile nazale la copii sunt, de cele mai multe ori, cauza principală pentru care părinții merg cu juniorii lor la un medic pediatru. Chiar dacă secrețiile nazale sunt inevitabile și obișnuite și nu există riscuri prea mari pentru sănătate, sunt și situații în care secrețiile nazale pot da semne de alte afecțiuni mai complicate. În acest articol vei afla care sunt cauzele secrețiilor nazale dense la copii, ce indică secrețiile în funcție de culoarea lor și cum le poți contracara.
Care sunt cauzele secrețiilor nazale dense la copii?
Sunt mai multe cauze pentru care cei mici dezvoltă secreții nazale cu mucus dens, iar dintre acestea putem enumera:
- Infecțiile virale: infecțiile virale pot determina sistemul imunitar să producă mai mult mucus în pasajele nazale, ceea ce duce la apariția secrețiilor nazale cu mucus dens. Este cunoscut faptul că răceala comună, gripa și alte infecții virale cauzează secreții nazale groase și lipicioase.
- Infecțiile respiratorii: unele infecții bacteriene, virale și fungice pot provoca mucus gros în pasajele nazale.
- Infecțiile sinusurilor: infecțiile, polipii, chisturile și alte afecțiuni pot provoca mucus gros în pasajele nazale.
- Alergiile: alergiile pot declanșa o eliberare de histamină și pot crește cantitatea de mucus din pasajele nazale.
- Aerul uscat: aerul uscat din interior poate face ca pasajele nazale să producă mai mult mucus.
- Efectele secundare ale medicamentelor: unele medicamente, cum ar fi antibioticele și medicamentele antiinflamatorii, pot provoca o producție excesivă de mucus.
Ce semnifică secrețiile nazale în funcție de culoare lor?
Secreții nazale incolore: apar fie din cauza alergiilor, fie din cauza unei răceli ușoare. Dacă mucusul e mai consistent, e vorba despre alergie, însă dacă e asemănător apei, e vorba despre o infecție virală.
Secreții nazale albe: când culoarea mucusului devine albă, poate fi vorba despre debutul unei răceli, iar dacă mucusul alb persistă mai mult de 2 săptămâni și este asociat cu durerile de cap, e posibil să fie vorba despre sinuzită.
Secreții nazale galbene: culoarea galbenă apare din cauză că celulele albe din organism se luptă cu infecția. Dacă apare această secreție, este cazul să mergi cu cel mic la medic.
Secreții nazale verzi: celulele albe se străduiesc, de asemenea, să lupte cu infecția și organismul copilului poate fi depășit în această luptă. Poate fi necesar un tratament cu antibiotice, așa că este necesar să mergi cu cel mic la medic.
Secreții nazale roz sau roșii: culoarea roz sau roșie a secrețiilor nazale trădează prezența sângelui în acestea. Căile nazale sunt iritate, iar cauza acestei iritații poate fi depistată de medic.
Cum poți contracara secrețiile nazale cu mucus dens la copii?
Produsele pe bază de spray nazal din gama Tonimer lab Panthexyl, soluții hipertonice sterile de apă de mare, sunt îmbogățite cu Xilitol și Pantenol și ajută în caz de suprainfecție bacteriană, atunci când mucusul devine dens. Dacă juniorul tău se confruntă adesea cu răceli însoțite de mucus dens, apelează la un spray de nas din gama Panthexyl Tonimer lab. Tonimer lab Panthexyl Baby este un produs fără conservanți, care nu dă dependență și ajută la prevenirea suprainfecției microbiene și otitei medii acute cauzată de depunerile de mucus în urechea mijlocie.
De cele mai multe ori, secrețiile nazale cu mucus dens la copii nu sunt un motiv de îngrijorare și vor dispărea de la sine cu timpul și fără nicio intervenție din partea părinților. Însă, dacă secrețiile nazale cu mucus dens nu dispar după câteva zile nici după administrarea de spray nazal copii, atunci ar fi bine să mergeți la medicul pediatru sau ORL.
Noutati