Cea mai mare universitate din vestul tarii, in topul mondial
3/37088
calendar_month 16 Sep 2015, 00:00
Pentru al patrulea an consecutiv, Universitatea de Vest din Timisoara este inclusa in topul celor mai bune 800 de universitati din lume, conform QS World University Rankings.

Investitiile in infrastructura si parteneriatele cu mediul economic sunt printre performantele care au mentinut Universitatea de Vest in topul mondial patru ani la rand. Criteriile care stau la baza clasamentului au fost: reputatia universitatii, reputatia in randul companiilor, numarul de studenti vs corpul didactic, numarul de lucrari academice aparute in publicatiile de specialitate, dar si numarul de cadre didactice internationale.

"Topurile mondiale confirma si subliniaza un cerc foarte restrans al universitatilor romanesti cu recunoastere la nivel global. Ne dorim ca mai multe universitati sa ni se alature si au toata deschiderea noastra in acest sens. Doar intr-o competitie globala se face adevarata performanta, atunci cand te masori cu cele mai bune universitati din lume, atunci cand depui toate eforturile sa respecti cele mai bune standarde internationale. Performanta are la baza investitii in infrastructura, in oferta educationala, in resursele umane, cat si parteneriate puternice cu mediul economic", a declarat Marilen Pirtea, rectorul UVT, potrivit Opiniatimisoarei.ro.

In topul QS World University Rankings mai sunt prezente 3 universitati din Romania: Universitatea din Bucuresti, Unversitatea Babes Bolyai din Cluj si Universitatea ” Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

Andreea Catan
Foto: ubs.edu.ua