studentie.ro  » diverse » stiri » Cel mai eficient mod de a scapa de firele crescute sub piele

Cel mai eficient mod de a scapa de firele crescute sub piele

Publicat: 05 Mar 2021 | Vizualizari: 1273

Picioarele catifelate și netede sunt visul oricărei fete și femei, dar de la fantezie la realitate este cale lungă. Nesuferitele fire crescute sub piele, fenomen care poartă numele de foliculită sau Pili recurvati.
Află de mai jos de ce te confrunți cu firele de păr crescute sub piele, dar și cum să scapi de ele!

De ce cresc firele de păr sub piele?

Firele de păr crescute sub piele apar în general atunci când te epilezi cu lama de ras, cu ceara sau cu epilatorul, fiind un fenomen destul de răspândit. Acest disconfort estetic este comun mai ales persoanelor cu fir de păr închis la culoare, des sau creț, dar nu le ocolește nici pe blonde.

Care este explicația sa? Atunci când îndepărtezi un fir de păr, fie prin smulgere, fie prin tăiere, rădăcina nu este eliminată. Vârful incomplet retezat se întărește, luând forma unui punct negru, și va împiedica creșterea foliculului următor, care se încolăcește sub piele și poate conduce la inflamarea zonei.

În general, firele de păr crescute sub piele apar pe picioare sau în zona inghinală.

Cum scapi de firele de păr crescute sub piele

Metoda cea mai sigură de a elimina complet riscul de fire de păr crescute sub piele este să îndepărtezi cauza producerii lor. Renunțând la epilarea cu lama, cu ceara sau cu epilatorul și apelând la laser spui stop pentru totdeauna acestui fenomen. Dar epilarea definitivă este costisitoare și nu este întotdeauna o opțiune de luat în calcul.

Nu este cazul cu sfaturile de jos, simple și ușor de pus în practică, pe care le-am găsit la DivaHair!

În primul rând, asigură-te că pielea ta e mereu hidratată. Folosește întotdeauna o loțiune sau un ulei de corp, căci pielea uscată e prietenă la cataramă cu foliculita.

Eliberând pielea de celulele moarte vei reduce de asemenea riscul de apariție al firelor de păr crescute sub piele. Exfoliază regulat porțiunea ce urmează a fi epilată, mai ales înainte de procedeul în sine. Folosește un produs din comerț sau un mix de zahăr/cafea și ulei de măsline.

După ce ai clătit cu apă caldă, poți să începi să îndepărtezi pilozitatea nedorită. Dacă folosești lama, fă-o sub duș, pentru că aburii calzi deschid porii și minimizează pericolul de fire crescute sub piele. Poți utiliza și o spumă de ras care să faciliteze alunecarea lamei.

Dar ce faci atunci când te confrunți deja cu fire de păr crescute sub piele? O compresă cu apă caldă poate „încuraja” foliculul captiv să iasă la suprafață. Înmoaie un prosop în apă caldă sau fierbinte și tamponează ușor zona, cu blândețe și răbdare.

Și remediile naturiste sunt de reținut. Aloe vera e bună nu numai pentru calmarea și hidratarea pielii, dar și pentru reducerea inflamațiilor cauzate de firele de păr crescute sub piele. Amestecă cu ulei de arbore de ceai și vei reduce riscul ca problema să degenereze într-o afecțiune dermatologică „de toată frumusețea”.

Ce să nu faci? Nu te apuca să scoți singură firele de păr crescute sub piele. Riscul de inflamare este extrem de mare!

Firele crescute sub piele nu sunt un sfârșit de lume, ci o problemă comună tuturor fetelor și femeilor. Ține cont de sfaturile noastre, ai grijă de pielea ta și te va răsplăti cu un aspect neted și catifelat.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-06-26 00:00:00 - 2022-07-04 00:00:00