Cele mai frecvente greseli in amenajarea bucatariei - Afla cum le poti evita pentru a pastra armonia dintre estetica si pragmatism

calendar_month 07 Dec 2021, 00:00
Pe lângă culorile și stilul pe care îl alegi, trebuie să ții cont și de echipamentul electrocasnic și mobilier. Este necesar ca elementele alese să nu facă notă discordantă stilului în care dorești să îți organizezi bucătăria astfel încât să menții o armonie completă între decor și pragmatism. În acest articol vei descoperi care sunt cele mai frecvente greșeli în ceea ce privește organizarea spațiului destinat bucătăriei, însoțite de câteva sugestii alternative sau soluții posibile.
Iată care sunt cele mai des întâlnite greșeli în amenajarea bucătăriei și care sunt alternativele de organizare a acestui spațiu
- Funcționalitatea spațiului
De cele mai multe ori, planul de organizare al bucătăriei este realizat defectuos, iar rezultatul final poate fi o încăpere prea aglomerată, cu spațiu insuficient pentru gătit sau, din contra, cu prea mult spațiu pentru această activitate comparativ cu timpul pe care i-o aloci de fapt.
Trebuie să știi de la început ce funcție va îndeplini bucătăria ta, la ce îți va servi, pentru a poziționa corespunzător elementele și a nu investi enorm într-un cuptor performant, spre exemplu, dacă știi ca nu te pasionează gătitul. Abia după aceea poți alege și stilul amenajării, fie el modern sau BoHo. Astfel, asiguri armonizarea funcționalității și a esteticii.
- Mobilarea adecvată
Alegerea mobilierului nepotrivit este o altă eroare frecventă. Eșecul esteticii în acest caz poate surveni din cauza pieselor de mobilier alese la aceeași înălțime, ceea ce va anihila orice senzație de volum a încăperii. De asemenea, materialului din care sunt confecționate acestea nu i se acordă destulă atenție. El trebuie să fie unul rezistent la umezeală și pete și să permită o curățare ușoară.
Accesoriile sau detaliile ornamentale pot estetiza bucătăria, însă acestea sunt ineficiente, strângând în timp prea multă mizerie. Bucătăria ar trebui să fie un spațiu cât mai steril.
- Echipamentul casnic
Una din cele comune greșeli este alegerea este alegerea unor echipamente,precum chiuveta, frigiderul sau cuptorul, care fac notă discordantă cu mobilierul sau spațiul bucătăriei. Pentru o bucătărie spațioasă nu sunt recomandate echipamentele reduse în dimensiuni. Te poți orienta, spre exemplu, către chiuvete de bucătărie cu două cuve, precum sunt cele de la Sensodays.ro, ori să optezi pentru un pult tip insulă care să completeze spațiul și să ofere un plus de confort.
De asemenea, electrocasnicele achiziționate pentru prețul lor foarte scăzut, nu sunt o afacere bună pe termen lung. Acestea se pot strica foarte repede, provocând costuri mai mari decât în urma achiziționării unor produse mult mai calitative de prima dată.
Funcționalitatea bucătăriei personale, alegerea mobilierului și a echipamentului casnic pot fi problematice dacă nu le analizăm cum se cuvine. Spațiul bucătăriei trebuie organizat în funcție de scopul și intensitatea cu care o utilizăm, iar mobilierul trebuie să se conformeze criteriilor de rezistență, volum și pragmatism. În ceea ce privește echipamentul casnic și electrocasnic, este de reținut faptul că acesta trebuie raportat la dimensiunile încăperii și reprezintă o investiție esențială pentru orice bucătărie.
Sursa: pexels.com
Noutati




