studentie.ro  » diverse » stiri » Cele mai importante motive pentru a folosi un gel dezinfectant maini biocid

Cele mai importante motive pentru a folosi un gel dezinfectant maini biocid

Publicat: 08 Apr 2020 | Vizualizari: 2911

Dezinfectantii pentru maini sunt unele dintre cele mai eficiente metode de a scapa de bacterii si germeni nocivi. Bacteriile sunt unele dintre cele mai mici creaturi de pe pamant. De asemenea, sunt usor transferabile prin atingerea oamenilor sau atingerea obiectelor din locuri publice. De asemenea, este important sa retii ca exista acele bacterii care ar putea imbolnavi chiar si cei mai sanatosi oameni, dar ca exista si bacterii inofensive. Un dezinfectant maini biocid te ajuta sa scapi de toate bacteriile, de exemplu, cele care provoaca gripa.

Sezonul frigului si gripei este unul dintre cele mai iritante. O gripa iti poate strica vacanta, sarbatorile si te poate tine departe de familie si prieteni in cele mai importante momente. Pentru a evita acest lucru, este important sa utilizezi un biocid dezinfectant maini.

Sunt persoane care se intreaba daca dezinfectantii de maini functioneaza de fapt asa cum se spune sau totul este doar o poveste frumoasa. De fapt, ei chiar actioneaza conform reclamelor. Un gel dezinfectant maini biocid, contine alcool ca ingredient principal. Alcoolul ajuta la indepartarea stratului de ulei de pe piele si la uciderea tuturor germenilor. Procentul concentratiei de alcool conteaza si el. Trebuie sa fie mai mare de 60% pentru ca instalatia de igienizare sa fie eficienta. Exista si alte componente inactive, cum ar fi uleiurile esentiale si glicerina.

Faptul ca dezinfectantii de maini ucid 99,9% din bacteriile de pe pielea ta este de asemenea adevarat. Asadar, poti fi sigur ca, daca faci o obisnuinta din a utiliza dezinfectanti cu rol biocid vei fi protejat de toate bolile legate de germeni. Tot ce trebuie sa faci este sa il intinzi pe maini pana cand mainile sunt complet uscate.

Pentru ca oamenii stau foarte mult la birou, fie in colectivitati mici sau mari, este important sa stim cum ar trebui sa ne protejam corect sanatatea. Primul lucru invatat este sa ne spalam pe maini. Invatam despre el inca de cand suntem mici si in cele mai multe cazuri devine gest reflex. O igiena corecta a mainilor reprezinta cel mai important factor pentru prevenirea raspandirii multora dintre bacterii si virusuri. Din motivul acesta utilizarea unui dezinfectant de maini in combinatie cu sapun si apa este cea mai buna solutie pentru a ne mentine sanatosi.

Compozitia dezinfectantilor ajuta la prevenirea uscarii mainilor sau la prevenirea craparii acestora, indiferent de cat de des ii folosesti. In momentul in care iti mentii mainile in stare de igiena perfecta, aceasta este cea mai eficienta metoda cu ajutorul careia sa te protejezi contra mai multor afectiuni, pentru ca mainile sunt primele care intra in contact cu diverse suprafete ce pot fi contaminate.

Daca nu se cunoaste sau nu se respecta igiena, fiecare persoana risca sa se imbolnaveasca si lista de afectiuni pe care le putem lua din mediu cu ajutorul mainilor neigienizate corect este foarte mare. Chiar daca suprafetele pe care pui mainile par a fi curate, in realitate pe ele se pot dezvolta virusuri, germeni si bacterii care pot afecta sanatatea.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-01-21 00:00:00 - 2022-02-07 00:00:00