Cinci sfaturi pentru curatenia de primavara
3/38980
calendar_month 20 Apr 2022, 00:00
Primavara a sosit, iar odata cu ea a venit si timpul pentru o igienizare totala a locuintei. Curatenia generala este o traditie care, pe langa faptul ca ne ofera o stare de bine, ajuta si la crearea acelui sentiment de prospetime si revitalizare de care avem nevoie. Pe de alta parte, curatenia generala poate parea o sarcina descurajanta si care necesita foarte mult timp, dar aplicarea unor metode si a unor sfaturi vor face ca misiunea sa nu fie atat de dificila pe cum se prezinta.

Creeaza un program

Inainte de a incepe, analizeaza bine casa si observa care sunt zonele care necesita mai mult timp. Dupa ce le-ai identificat, le poti trece in programul tau ca fiind incaperile cu care vei incepe curatenia. Planul este facut pentru a te ajuta sa mentii o ordine si organizare in aceasta actiune.

Fa o lista cu necesarul

Dupa ce ai realizat programul, incepi o lista cu lucrurile esentiale pentru curatenie. Vezi ce produse ai nevoie, de la detergenti, degresanti pana la manusi si lavete, dar acorda atentie si obiectelor care poate s-au deteriorat si trebuie schimbate. Spre exemplu, daca bateria de la lavoarul baii curge, poate ar trebuie sa profiti de ocazie si sa o schimbi. De asemenea, verifica aparatele de filtrare a apei si vezi daca trebuie inlocuite. Mai mult, daca ai un semineu, ia in considerare sa realizezi o inspectie si o curatare a cosului de fum. Cu o lista concludenta, vei reusi sa economisesti timp, bani si energie.

Scapa de lucrurile inutile

Dezordinea creste nivelul de stres, iar acesta apare de obicei din cauza multitudinii de lucruri pe care le avem. Pentru a pastra o casa ingrijita si ordonata, ai nevoie de spatiu, iar de cele mai multe ori, acesta este ocupat cu elemente inutile. Asadar, acorda-ti timp pentru a organiza biroul si dulapurile, sorteaza hainele si gandeste-te pe care le mai porti si pe care le-ai puta dona. Vei fi surprinsa cat de bine te vei simti dupa ce vei elimina toate obiectele nefolositoare.

Curata de sus in jos

Incepe intotdeauna de la tavan si coboara spre podea astfel incat sa nu fie necesar sa cureti de doua ori. Daca ai un aspirator cu un furtun suficient de lung, atunci ar fi perfect sa-l folosesti pentru a sterge panze de paianjen, praful depus pe tavan si lustre. Apoi, inainte de a aspira podelele, curata mobila si alte obiecte aflate la inaltime. Vei reusi sa economisesti timp si, desigur, energie.

Curata temeinic bucataria si baia

Bucataria si baia sunt unele dintre incaperile care necesita mai mult timp si tocmai de aceea este esential sa ai in vedere cateva aspecte. Sterge foarte bine dulapurile, atat in interior, cat si in exterior. Curata bine frigiderul si, daca ai, camara si arunca obiectele nefolositoare sau produsele alimentare invechite. Utilizeaza produse de curatare blande sau un aparat cu abur pentru elementele din inox. In baie, spala sau, daca este deteriorata, schimba perdeaua de dus. Acorda atentie produselor cosmetice si vezi care mai sunt in termen si care trebuie aruncate. Aplica acelasi proces si sertarului cu medicamente. De asemenea, daca exista anumite pete de mucegai, aplica solutiile necesare de indepartare si gandeste-te sa instalezi un sistem de ventilatie.

Mai mult, daca locuinta ta este intunecata, poti face mici modificari pentru a-i oferi acea prospetime de primavara. Nu trebuie sa ai un buget ridicat pentru a da un suflu nou casei tale. Vei reusi sa transformi locuinta cumparand cateva fete de perna colorate, tablouri decorative si inlocuind cuverturile si perdele.



Sursa foto: Shutterstock