studentie.ro  » diverse » stiri » Cum alegi cada de baie perfecta atunci cand spatiul este limitat?

Cum alegi cada de baie perfecta atunci cand spatiul este limitat?

Publicat: 14 Mar 2022 | Vizualizari: 81

Puține sunt momentele la fel de relaxante ca cel în care, după o zi stresantă, te bucuri de o baie fierbinte. Chiar dacă nu acorzi o atenție specială băii, fiecare element contribuie la rutina ta de zi cu zi, în special cada de baie.

Dar cum știi care e alegerea ideală pentru tine și pentru baia ta? Iată câteva lucruri esențiale la care să te gândești înainte de a-ți cumpăra cada de baie.

Ține cont de spațiul și configurarea băii tale

Înainte de a-ți imagina cada perfectă, ia în considerare spațiul de care baia ta dispune. În timp ce o baie mare permite amplasarea unei căzi generoase, în cazul unei băi mici, o astfel de opțiune s-ar putea să te încurce mai mult. Vezi care sunt tipurile de căzi potrivite pentru o baie mică.

Căzi pentru băi mici

Chiar dacă baia ta e mai mică, asta nu înseamnă că nu poți să o transformi într-un spațiu frumos și funcțional.

Cada clasică

Cada clasică sau în stil alcov este acea cadă lipită de 3 pereți. Este o alegere bună când vine vorba de băi mici deoarece este foarte compactă și nu ocupă mult spațiu. În același timp, acest model este durabil și se poate încadra și într-un buget mai mic, nefiind foarte costisitoare.

Cada pe colț

Dispunerea pe colț a acestei căzi lasă mai mult spațiu pentru celelalte elemente din baia ta. În plus, cada pe colț este o variantă modernă și care poate veni dotată cu hidromasaj pentru a-ți face experiența unei băi chiar mai relaxantă.

Cada de sine stătătoare sau freestanding

Chiar dacă pare imposibil, există căzi de sine stătătoare realizate și pentru o baie nu foarte generoasă din punctul de vedere al spațiului. Căzile de baie freestanding vin în diferite dimensiuni tocmai pentru a acomoda orice tip de baie. În plus, aceasta va adăuga un plus de eleganță și lux băii tale mici.

Alege materialul care se potrivește nevoilor tale

Acum că ți-ai făcut o idee privind tipul de cadă potrivit pentru tine, vezi care sunt opțiunile în ceea ce privește materialul.

Cadă de baie din fibră de sticlă

Fibra de sticlă este cel mai des întâlnit material în materie de căzi de baie. Asta pentru că menține apa caldă și este foarte accesibil ca preț. Totuși, o cadă din acril este predispusă la zgârieturi sau se poate chiar crăpa dacă scapi un obiect mai greu în ea.

Cadă de baie din fontă

Căzile din fontă sunt considerate foarte rezistente, dar și foarte grele. Asta înseamnă că instalarea va fi puțin mai dificilă comparativ cu o cadă din acril sau fibră de sticlă. Un dezavantaj al unei căzi de baie din fontă este că se exfoliază în timp. Așadar, va avea nevoie de puțină întreținere pentru a arăta ca nouă.

Cadă de baie din cupru

Dacă vrei să oferi un aer vintage sau retro băii tale, aceasta este alegerea perfectă. Chiar dacă sunt mult mai scumpe, aceste căzi îți pot transforma baia într-un adevărat sanctuar.

Deși nu e ușor să-ți gândești baia astfel încât fiecare element să se integreze perfect, o cadă de baie potrivită te poate ajuta să faci asta. Așadar, dacă vrei să-ți transformi baia într-o oază de liniște, ține cont de sfaturile de mai sus atunci când îți achiziționezi cada. Astfel, vei avea toate șansele să faci alegerea corectă.

Sursă foto: unsplash.com


 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-06-29 00:00:00 - 2022-07-07 00:00:00