Cum poti obtine un job in timpul facultatii
3/38910
calendar_month 04 Ian 2022, 00:00
A avea un job în timpul facultății este o modalitate ideală pentru studenți de a strânge mai mulți bani de buzunar, în timp ce au ocazia de a începe o carieră profesională. Deși studiile sunt prioritare, există o varietate de locuri de muncă al căror orar este flexibil. Astfel, programul de studiu nu va fi afectat. Să lucrezi în timpul studenției nu este neapărat floare la ureche, mai ales după 6-8 ore de cursuri, dar un job part-time oferă o mulțime de beneficii.

Care sunt factorii care ar trebui luați în considerare de către studenți atunci când caută un job

Flexibilitatea este un aspect foarte important de care studenții ar trebui să țină cont. Cursurile pot fi programate diferit de la o zi la alta și de aceea este esențial ca locul de muncă să ofere un program flexibil și posibilitatea de a participa la acestea. În plus, este posibil ca ocazional să fie nevoie de timp suplimentar pentru studiu înainte de examene.

Locul de muncă nu ar trebui să afecteze studiile. De aceea, cele mai bune locuri de muncă pentru studenți sunt acelea care prezintă un nivel scăzut de stres.

Scrierea CV-ului

Este destul de greu să începi scrierea unui CV, mai ales atunci când nu ai prea multă experiență de lucru. Uneori, angajatorii caută calități foarte specifice care să se potrivească cu misiunea și cultura lor. Calitățile pe care orice angajator le caută sunt abilitatea de a lucra în echipă, determinarea și dorința permanentă de dezvoltare. Conținutul CV-ului contează foarte mult. Este important ca acesta să conțină informații cheie despre nivelul educațional și experiență (în cazul în care există). Împreună cu CV-ul este recomandat să trimiteți și o scrisoare de intentie.

Fiți sinceri în privința experienței

Este important să fiți sinceri cu privire la experiența voastră de lucru. Chiar dacă aceasta este minimă, este recomandat să le transmiteți angajatorilor ceea ce puteți voi să oferiți în cadrul companiei. Pe lângă această experiență în câmpul muncii, angajatorii pun accent și pe alți factori precum ambiția, energia și angajamentul față de rolul pe care urmează să-l obțineți.

Locuri de muncă în timpul vacanțelor de vară și de iarnă

În majoritatea țărilor, studenții pot lucra cu normă întreagă timp de trei luni în timpul studenției. În astfel de cazuri, partea cea mai bună este că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la orarul facultății. Ca urmare, puteți să vă concentrați liniștiți la ceea ce aveți de făcut la job, devenind cei mai buni. În plus, dacă lucrați pe litoral sau în stațiunile de vacanță puteți îmbina ușor munca și distracția.Un job îți poate lărgi cercul de prieteni

Dacă ești nou într-un oraș sau chiar într-o altă țară, un job part-time te poate ajuta să-ți faci prieteni noi. La orice loc de muncă există persoane diferite, iar printre acestea sigur se află cineva cu aceleași hobby-uri și interese comune cu ale voastre. Fiți deschiși și comunicați!

Sursa foto: shutterstock