studentie.ro  » diverse » stiri » Cum sa afli raspunsul la intrebarea ta cu Dascalia.ro

Cum sa afli raspunsul la intrebarea ta cu Dascalia.ro

Publicat: 19 Aug 2022 | Vizualizari: 210

Adevarul este ca nu poti obtine raspunsuri bune fara a pune mai intai intrebari bune. Cititul ofera raspunsurile directe si te conduce pe calea cea buna pentru a gasi acele raspunsuri.

Cu Dascalia.ro ai sansa sa:

- inveti abilitati noi si interesante
- afli raspunsuri la intrebarile care te macina
- te perfectionezi intr-un anumit domeniu
- devii mai bun in jobul ales, etc.

Dascalia reprezinta o platforma in care experti in varii domenii isi lasa amprenta prin articole utile si interesante din care ai mereu ce invata. Daca doresti sa dai un impuls dezvoltarii tale personale –ai toate sansele sa o faci incepand chiar de azi! Site-ul Dascalia se concentreaza pe relatii, motivatie, comunicare si stil de viata, exact ceea ce ai nevoie.

Cum sa te dezvolti fara ca sa pierzi interesul

Cum poti sa te autodepasesti si sa nu te „racesti” dupa cateva saptamani, asa cum se intampla adesea? Acest lucru se datoreaza unei motivatii slabe. La inceput, o persoana „se aprinde”, iar apoi, din ce in ce mai des, este coplesita de indoieli: „De ce este necesar, totul este deja bun, de ce acest efort?” si asa mai departe. De aceea, motivatia este importanta. In stadiul initial, motivatia poate fi foarte simpla: imbunatatirea sanatatii, a situatiei financiare, a relatiilor cu ceilalti si asa mai departe. Dar adevarul este ca, daca ai ales o cale adecvata de dezvoltare, vei atinge aceste obiective foarte repede.

De exemplu, daca iti schimbi dieta, inlocuind-o cu alimente mai sanatoase, iti ajustezi regimul zilnic si te comporti mai constient, atunci, de regula, problemele cu sanatatea, finantele si oamenii din jur, in majoritatea cazurilor, se rezolva rapid. Si apoi, destul de ciudat, apare o perioada dificila - ce sa facem in continuare? Suferinta a incetat - nu exista nicio motivatie pentru a merge mai departe. Exista doua cai: fie persoana inceteaza sa se mai dezvolte (se stie ca daca nu exista evolutie, exista degradare), fie genereaza in inima o noua motivatie, o aspiratie de a-i ajuta pe altii pe baza experientei pe care a dobandit-o.

Autodezvoltarea inseamna autodepasirea la nivel fizic, emotional, intelectual si spiritual. Este o munca constanta asupra lor insisi, deschizand noi orizonturi in cunoasterea de sine, care dezvaluie individualitatea omului. Autodezvoltarea face din om o personalitate cu majuscula, independenta de opinia multimii si care isi urmeaza propriul drum.

Dezvoltarea de sine, conform piramidei lui Maslow, satisface nevoia de a dobandi noi calitati. Cu cat o persoana depune mai mult efort in mod constient pentru dezvoltarea sa personala, cu atat mai multe calitati pozitive noi se dezvolta. Noile calitati, la randul lor, il ajuta pe individ sa isi imbunatateasca toate domeniile vietii sale si ii deschid oportunitati mai bune.

Angajandu-se in autodezvoltare, o persoana dobandeste sensul vietii, deoarece sensul are o semnificatie evolutiva si implica o dezvoltare constanta. Incetarea tuturor eforturilor de autodepasire il plaseaza pe om, conform legii evolutiei, intr-o stare de program implinit, adica la sfarsitul vietii. Acest lucru duce la o stare de „nimic pentru care sa traiesti” si la o stagnare a vietii, adica la nefericire.

Asadar, autodezvoltarea ajuta fiecare persoana sa isi gaseasca propriul sens al vietii, sa se simta fericita si vie. Prin autodezvoltare, o persoana dobandeste noi calitati care o ajuta sa isi atinga obiectivele si sa aiba succes. Viata devine mai plina si mai semnificativa.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00