Cum sa alegi un dispozitiv antifurt pentru bicicleta?
3/38967
calendar_month 22 Mar 2022, 00:00
Plimbările cu bicicleta sunt foarte plăcute și relaxante. Odată cu venirea primăverii, poți face tot mai des astfel de ieșiri împreună cu familia, cu prietenii sau chiar singur. Indiferent ce alegi, este important să ai întotdeauna cu tine un sistem antifurt pentru bicicletă. Află mai jos care sunt diferențele între aceste sisteme și descoperă care ți se potrivește.

Tipuri de sistem antifurt pentru bicicleta

Sistemele de securizare a bicicletei pe perioada de staționare sunt disponibile în diverse modele și asigură diferite grade de siguranță. Acestea se clasifică astfel:

1. Antifurt de bicicletă cu cheie.

Acest antifurt de bicicletă este prevăzut cu un cablu din otel, învelit în PVC și permite securizarea bicicletei de garduri, stâlpi sau cu o altă bicicletă. Este sigur atât pentru opririle scurte, cât și pentru cele mai lungi.

2. Antifurt de bicicletă cu cifru.Acest sistem este asemănător ca și construcție cu cel cu cheie, însă mecanismul de securizare este diferit. Este prevăzut cu un cifru format din 3 sau 4 cifre, după caz. În funcție de model, cifrul poate fi resetabil sau nu. Spre deosebire de primul, acest antifurt este recomandat în cazul opririlor scurte.

3. Antifurt de bicicletă pliabil.

Acest dispozitiv de blocare reprezintă o combinație între dispozitivul de blocare prin cablu și dispozitivul de blocare în type-U. Dispune atât de cifru resetabil, cât și de o cheie cu LED. Practic și ușor de transportat, acest antifurt este la fel de sigur ca unul convențional și are dimensiuni reduse.4. Antifurt de bicicletă cu lacăt

Acesta este un model clasic de antifurt pentru bicicletă, care se blochează cu un lacăt adecvat

5. Antifurt de bicicletă Type-UAcest sistem de securizare oferă cel mai mare gard de siguranță, datorită materialului din care este confecționat și mecanismului de închidere complex.

Avantajele sistemelor antifurt cu lacăt, cheie sau cu cifru

Mecanismele de securizare a bicicletelor și-au dovedit utilitatea în nenumărate rânduri, indiferent de model. Chiar și în această situație, există anumite diferențe între sistemele antifurt de care ar trebui să ții cont.

Sistemul antifurt de bicicletă cu cifru este mai eficient, deoarece nu există riscul să pierzi cheia sau lacătul. În același timp, trebuie să ții minte codul de deblocare sau să îl notezi într-un loc sigur.

- Sistemul antifurt cu cheie este sigur atât pentru opririle scurte, cât și pentru cele lungi, în ciuda simplității sale.- Sistemul antifurt cu lacăt este la îndemâna oricui și îți oferă flexibilitatea de a folosi orice lacăt îți dorești.

Dimensiunea necesară unui sistem antifurt

Având atât de multe variante diferite la dispoziție, poate te-ai întrebat care este dimensiunea de care ai nevoie pentru sistemul tău antifurt. Află că din punct de vedere al dimensiunii unui antifurt de bicicletă, există două criterii importante pe care trebuie să le ai în vedere în momentul cumpărării: dimensiunea minimă necesară și nivelul de compactare pentru transport sau depozitare.

În ceea ce privește dimensiunea minimă necesară pentru ca un antifurt să fie util, aceasta variază și este respectată, de regulă, de către producători. Astfel, sunt rare situațiile în care nu poți utiliza un astfel de sistem din cauza că este prea scurt. Ca reper pentru pasionații de biciclete, profesioniștii recomandă o lungime minimă de 1000 mm pentru acele mecanisme cu cablu.

Referitor la nivelul de compactare al sistemului antifurt ales, este ideal ca acesta să fie cât mai mic și ușor de transport în momentul în care te deplasezi cu bicicleta. Acest lucru facilitează transportul, iar tu te poți bucura liniștit de momentele de relaxare. Dintre toate modelele de mai sus, singurul care nu îndeplinește acest criteriu este antifurtul Type-U.