studentie.ro  » diverse » stiri » Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel

Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel

Publicat: 21 Oct 2020 | Vizualizari: 1175

Daca esti student, ai ratat la cateva sutimi bursa de studiu, iar banii trimisi de parinti nu iti sunt suficienti, atunci e bine sa iei in serios perspectiva de a-ti suplimenta veniturile. Cu toate acestea, elimina din start posibilitatea de a te angaja pe timp de noapte pentru ca te vei epuiza dupa o perioada si risti ca rezultatele tale la scoala sa fie dezastruoase. Nu, nu trebuie sa iti stabilesti drept obiective doar obtinerea unor note de 10, insa, studentia e o perioada in care vei acumula multe cunostinte, competente, in care iti vei dezvolta capacitatea de analiza si gandire critica si ar fi pacat sa arzi aceste etape.

In articolul urmator, iti vom prezenta cateva modalitati de a castiga bani ca student, astfel incat sa poti pastra un echilibru in viata ta:

Un loc de munca part-time

Pentru a te bucura de perioada studentiei si a nu aduna frustrari in legatura cu neajunsurile, poti sa iti iei un job part-time. Avand in vedere ca majoritatea cursurilor la facultate sunt online, nu te gandi neaparat la un job remote. Chiar daca e vorba de un context pandemic delicat, in care distantarea sociala si regulile de igiena trebuie respectate, poti lua in calcul sa te angajezi intr-un loc in care sa existe socializare. De exemplu, pot opta pentru locurile de munca de la Mc. In urma unui interviu cu specialistul de resurse umane, vei fi plasat intr-un post de entry level care ti se potriveste si, desigur, daca vei da dovada de hotarare si punctualitate, vei avea toate sansele de a evolua. 

O pasiune

Si in Romania, dupa ce s-a importat si adaptat un model occidental, sa fii freelancer si sa iti castigi banii valorificandu-ti un hobby a devenit mai mult decat un trend. Ca student, daca ai competente pentru fotografie, grafica, machiaj, coafura, masaj, important e sa investesti foarte multe resurse de timp pentru a te perfectiona. Nu e un secret ca vei avea nevoie si de bani, insa, pentru inceput, ceea ce vei castiga poti reinvesti, in functie de domeniu, in aparatura foto-video, intr-o imprimanta, in produse profesionale de make-up. Ca junior, e de preferat ca tarifele operate sa fie accesibile, astfel iti vei atrage o paleta larga de clienti. Nu omite nici importanta promovarii online pentru a te face cunoscut.

Meditatii

Daca in liceu ai excelat la o materie sau cunosti macar o limba straina la un nivel ridicat, poti oferi meditatii, mai ales daca ai rabdare si un tact pedagogic nativ. Poti incerca si ore online, insa, e putin probabil ca vei gasi clienti, caci parintii vor miza pe vechii meditatori care s-au intalnit cu ai lor copii fata in fata. Asadar, e de preferat sa ai disponibilitatea de a face meditatii la locuinta beneficiarului. Totodata, mai ales daca ai experienta in domeniu, poti sa petreci si timp cu copii, sa fii bona. Foarte multi parinti nu au cu cine sa isi lase micutii in weekend sau seara, chiar daca interactiunile sociale sunt mult mai restranse.

Fa-ti din viata de student o perioada frumoasa, in care sa imbini utilul cu placutul, in care sa castigi bani de buzunar, dar sa te si implici in activitatile care tin de facultate.

Sursa foto: unsplash.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Cluj Napoca, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-01-15 00:00:00 - 2022-02-08 00:00:00