Cum sa conduci biciclete electrice ca un profesional
3/38984
calendar_month 03 Mai 2022, 00:00
Cand mergi pe o bicicleta electrica, siguranta este intotdeauna o prioritate maxima. Viteza si eficienta efortului reprezinta o multime de antrenament sportiv, amatorii si incepatorii ar trebui sa se gandeasca mereu la sanatatea lor si la sanatatea bicicletei lor.

Cum alegi configuratia unei biciclete electrice pentru o calatorie reusita

Marimea si combinatia pieselor determina modul in care se afla corpul, bratele si picioarele pe bicicleta. Daca sezutul este inconfortabil, nicio abilitate si antrenament nu vor ajuta si in timp pot aparea adevarate probleme de sanatate - genunchi, spate si brate.

Dimensiunile si pozitia cadrului

Se vorbeste mult despre alegerea unui cadru pentru inaltime si nu trebuie sa uitam ca pur si simplu „facand o plimbare” cu bicicleta altcuiva, poti sa te pricopsesti cu o durere de spate pecateva luni. Alegand cadrul potrivit rezolvi mai mult de jumatate din problema.

O atentie deosebita trebuie acordata ghidonului. 

Inaltimea seii

Fiecare isi regleaza saua dupa bunul plac, dar exista doua moduri principale de a se aseza pe biciclete Scott:

Inalt, unde piciorul trebuie indreptat si toti muschii ar trebui implicati in pedalare. Al doilea este mersul jos, cand piciorul nu este complet indreptat si poti sa cobori cu usurinta de pe bicicleta. Aceasta pozitie iti permite sa te simti confortabil cu orice viteza si in orice conditii. De obicei, pentru aceasta se foloseste „regula calcaiului”. Asezat confortabil pe sa, ciclistul trebuie sa se sprijine pe pedala cu calcaiul, fara a intinde sau indoi piciorul.

Anvelopele

Oricat de mult nu te-ai grabi, primul lucru pe care trebuie sa-l faci inainte de a merge pe bicicleta este sa verifici presiunea in anvelope. In functie de intensitatea calatoriei si, cel mai important, de pista viitoare, chiar si pe aceleasi anvelope, presiunea ar trebui schimbata.

- Pentru un asfalt neted - rotile pot fi umflate tari, dar nu la maxim. Rotile pompate la maxim se uzeaza rapid si se pot sparge in cel mai inoportun moment;
- Teren accidentat - pompare medie, rotile ar trebui sa se indoaie vizibil.

In plus, inainte de calatorie, ar trebui sa verifici intotdeauna performanta tuturor componentelor  unei biciclete Cube, inclusiv a franelor si comutatoarelor.

Pedalare corecta

Baza conducerii corecte pe drumuri este pedalarea. Parametrul principal atunci cand conduci devine cadenta - aceasta este frecventa pedalarii.

Cadenta trebuie sa fie stabila - cheia pentru o plimbare lunga si placuta este o cadenta stabila. Este atat benefic pentru organism, cat si eficient. Este de dorit sa se cunoasca cadenta ideala - este usor sa o prinzi in practica, studiind starea corpului dupa aproximativ 10 calatorii;

Pedalele trebuie rotite, nu „calcate”. Adica, sarcina ar trebui sa fie in toate pozitiile si nu doar pe sfertul „convenient” de cerc. Cu orice disconfort in organism, este mai bine sa incetinesti sau sa te opresti cu totul.

In plus, utilizeaza pe deplin capacitatile amortizoarelor - nu toate obstacolele trebuie sa fie ocolite. Franeaza treptat: opreste pedalarea in avans, fara a bloca rotile, apasa usor manetele de frana pentru a incetini;Este foarte important cum te deplasezi prin oras: la urma urmei, biciclistul devine un participant cu drepturi depline la traficul rutier si este obligat sa respecte regulile de conducere pe drumurile publice.