studentie.ro  » diverse » stiri » Cum sa Devii un Stomatolog de Succes

Cum sa Devii un Stomatolog de Succes

Publicat: 16 Feb 2022 | Vizualizari: 101

Medicina este un domeniu extrem de vast, cu o importanţă covârşitoare. Dacă ai ales să urmezi această cale, deja ştii ce rol ţi-ai desemnat prin mult studiu, practică şi prin perseverenţă. În cazul în care ai optat pentru stomatologie, înseamnă că eşti familiarizat cu specificul şi dinamica acestei ramuri şi cu cerinţele pacienţilor. Este un domeniu extrem de ofertant din punct de vedere profesional, aducând permanent noi provocări şi noi ţinte, într-un context în care inovaţiile au pătruns pe toate palierele.

De ce trebuie să ţii cont dacă vrei să ai o carieră de succes

Indiferent de vârsta pe care o ai, dacă eşti la început de drum sau deja ai parcurs o etapă importantă din această frumoasă ramură a medicinei, trebuie să acorzi o atenţie specială pârghiilor care te vor propulsa şi care îţi vor asigura succesul.

Succesul înseamnă pacienţi mulţumiţi şi permanenţi, înseamnă încasări şi înseamnă renume. Pentru a putea ajunge la succes şi pentru ca numele tău să însemne ceva în rândul medicilor stomatologi, ar trebui să iei în calcul câteva aspecte. Stomatologia este un domeniu extrem de dinamic, într-o ascensiune permanentă, fiind palierul în care noile metode de lucru au rezultate remarcabile şi foarte apreciate de către pacienţi.

Astfel, succesul înseamnă informare permanentă, înseamnă deschidere spre studiu şi spre acumularea de noi tehnici de lucru. Pentru a te remarca pe piaţa dentară este foarte important să oferi pacienţilor tăi metode inovative, rapide şi cu rezultate foarte bune. Odată deţinute noile date şi acumulate informaţiile şi cunoştinţele care te vor ajuta să lucrezi după noile descoperiri, trebuie să ai acces către o plajă cât mai mare de pacienţi.

Acesta este un capitol extrem de important. Reclama face parte din procesul de integrare pe piaţa de specialitate. Drept urmare, menţine contactul permanent cu posibilii pacienţi, informează-i prin căile de comunicare de care dispun, despre oferta ta în materie de servicii stomatologice. Nu ignora nici social media, acesta fiind un palier cu mare potenţial în materie de promovare.

Succesul se asigură prin muncă asiduă, nu doar a ta, ci a unei întregi echipe. Astfel, este extrem de important modul în care îţi alegi colaboratorii şi colegii. O echipă de succes este echipa în care se comunică bine şi în care scopul comun este acelaşi, cel al reuşitei. Succesul este asigurat şi prin locaţia în care vei profesa.

Atunci când vrei să deschizi un cabinet nou sau dacă doreşti să intri în echipa unui cabinet deja existent, este foarte importantă zona în care cabinetul va funcţiona. Se va ţine cont de cotele demografice ale zonei, de modul în care se face accesul spre cabinet şi de poziţionarea acestuia în raport cu punctele cu potenţial în materie de pacienţi.

Nu în ultimul rând, pentru a-ţi asigura succesul, este foarte important să cunoşti legislaţia în vigoare şi să fii mereu informat despre toate modificările aduse, astfel încât acţiunile tale şi relaţia cu pacienţii să se desfăşoare în limite legale.

Relaţia cu pacienţii

Pacientul este cel care îţi va acredita succesul şi renumele. Orice tip de reclamă are un potenţial mai mic, în comparaţie cu recomandarea unui pacient care s-a bucurat de o experiență foarte bună în cabinetul tău. Astfel, vei încerca să ai o relaţie impecabilă cu pacienţii, din prima clipă în care trec pragul cabinetului tău. Este foarte important ca pacientul să accepte şi să înţeleagă toate procedurile medicale la care va fi supus, ţinându-se cont de contextul acestuia şi de preferinţele personale.

Trebuie informat de traiectoria intervenţiilor, de rezultatul final şi de avizul orientativ al întregii lucrări. Pacientul tău nu trebuie forţat să accepte o procedură, ci trebuie convins că aceea este cea mai bună şi sigură pentru el.

Odată terminată o etapă de tratament, relaţia cu pacientul nu trebuie întreruptă, ci se va menţine o legătură permanentă prin care acesta va fi informat în legătură cu inovaţiile şi procedurile de care poate beneficia revenind în cabinetul tău.

Cărţi de stomatologie care îţi pot veni în ajutor atunci când îţi propui să ai succes

Îți poţi procura cărţi şi tratate care vor oferi îndrumări şi recomandări despre modul în care poţi pătrunde pe piaţa dentară şi te poţi bucura de succes. Astfel, cărţi precum How to Exit your Dental Business Rich scrisă de Dr. Jerry Lanier, Choosing the Right Practice Location: The Overlooked Ways, Demographics, PPOs, Taxes & Retirement Are Linked to These Critical Decisions, de Jayme Amos, Practice Management for the Dental Team sau Moving Your Patients to Yes! Easy Insurance Conversations, scrisă de Teresa Duncan, sunt cărţi care îţi pot ghida cariera de medic stomatolog, astfel încât să poţi ajunge să cunoşti şi să îţi menţii succesul.

De asemenea, lectura de specialitate îţi va oferi toate informaţii şi noutăţile existente în acest domeniu, te va ţine conectat cu tot ceea ce este inovativ şi revoluţionar în materie de medicină dentară, pornind de la ghidurile de bază, până la tratate elaborate şi bine documentate.

Sursa imagine :  https://images.unsplash.com/photo-1472162072942-cd5147eb3902?ixlib=rb-1.2.1&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=format&fit=crop&w=1169&q=80

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-06-26 00:00:00 - 2022-07-04 00:00:00