studentie.ro  » diverse » stiri » Cum sa devii un student mai productiv, fara sa renunti la distractii

Cum sa devii un student mai productiv, fara sa renunti la distractii

Publicat: 10 Nov 2021 | Vizualizari: 177

Se spune că studenţia este una dintre cele mai frumoase perioade din viaţa unei persoane, dar nu trebuie scăpat din vedere că este şi una dintre cele mai importante etape, care are ca scop să te pregătească pentru viaţa profesională. Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă majoritatea studenţilor ţine de dorinţa de a fi productivi atunci când vine vorba de studii, fără să renunţe la distracţiile din această perioadă specială din viaţa lor. Secretul este să munceşti mai inteligent, nu mai mult. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta.

Fă-ţi un program şi respectă-l

Dacă vrei să ai timp şi de studii, şi de ieşiri cu prietenii, este esenţial să înţelegi importanţa unui program şi respectarea acestuia. Aceasta este o disciplină care te va ajuta şi pe viitor, atunci când vei fi angajat. Pe lângă orele de cursuri, stabileşte-ţi în programul tău intervale dedicate studiului. În felul acesta vei fi mereu cu temele la zi şi cu materia învăţată şi îţi va fi mai uşor la examene. Profită de ferestrele dintre cursuri pentru a te pune la punct cu materia. E uşor să pierzi o oră la o cafea nefăcând mare lucru, dar dacă eşti disciplinat şi foloseşti timpul în mod echilibrat vei descoperi că, în final, ai mai mult timp liber, pe care îl poţi folosi făcând ceva mult mai interesant.

Recompensează-te

Chiar dacă studenţii au în general bugete modeste, nu înseamnă că nu pot face mici economii pentru a se recompensa atunci când muncesc din greu sau când au o reuşită deosebită. Chiar dacă este doar ceva simbolic, cum ar fi un fond de ten de cea mai bună calitate, bilete la un concert la care ţi-ai dorit mereu să mergi sau o mică escapadă de weekend, asigură-te că sărbătoreşti cum se cuvine reuşitele tale academice. În felul acesta te vei simţi mult mai motivat să continui în acelaşi fel.

Învaţă cum să înveţi

Ca să devii mai productiv şi să înveţi mai bine şi mai repede, trebuie mai întâi să descoperi care este stilul de învăţare care ţi se potriveşte cel mai bine. Fiecare student este diferit şi fiecare poate avea preferinţe sau abilităţi specifice în ceea ce priveşte învăţarea. Unele persoane memorează sau înţeleg mai bine informaţiile atunci când se dedică studiului dimineaţa. Alţii, dimpotrivă, preferă să înveţe noaptea. Unii reţin mai bine informațiile atunci când iau notiţe, alţii când subliniază sau când datele sunt corelate cu diagrame sau alte tipuri de elemente vizuale. Ca să devii cât mai eficient, este important să testezi mai multe tipuri de învăţare şi să ştii care este cel care ţi se potriveşte cel mai bine.

Nu amâna

O greșeală pe care o fac foarte mulţi studenţi constă în amânarea temelor până în ultimul moment sau parcurgerea informaţiilor predate la cursuri doar în sesiune. Pe lângă faptul că este puţin probabil să obţii note prea mari în acest stil, este greu de crezut că vei dobândi competenţe profesionale semnificative, ceea ce este, în definitiv, motivul pentru care urmezi o facultate. Făcându-ţi temele după cursul la care s-au discutat subiectele relevante, parcurgând materia sau lecturile suplimentare pas cu pas, vei avea şanse mult mai bune să obţii note mai mari şi să înveţi lucruri utile care te vor face un candidat privilegiat pe piaţa muncii. În plus, o să-ţi ia mai puţin timp să înveţi dacă o faci etapizat în loc să stai ore în şir în faţa computerului sau cu cărţile în braţe în timpul sesiunii de examene.

Aşadar, nu este foarte dificil să devii un student mai productiv, care obţine note bune, dar se şi distrează. Ai nevoie doar de o organizare mai bună şi de puţină disciplină!

 Sursă foto: Pexels.com

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-06-26 00:00:00 - 2022-07-10 00:00:00