Cum sa gestionezi cu usurinta cele mai dificile si solicitante intrebari la un interviu
3/39019
calendar_month 15 Iul 2022, 00:00
Din dorinta de a fi placut si in asteptarea unui raspuns pozitiv, a participa la un interviu poate fi de multe ori stresant sau solicitant psihic. Asteptarile sunt pe masura iar emotiile la aceeasi intensitate.

Exista cateva trucuri pe care ar fi bine sa le cunosti si te vor ajuta cu siguranta sa treci mai usor de aceasta perioada solicitanta emotional.

Printre cele mai cunoscute tactici ale angajatorilor se afla si testele cu limita de timp, intrebarile cu privire la clientii dificili si la cat de usor te poti adapta si face fata unei situatii dificile.

Cateva recomandari care nu vor da gres niciodata sunt:

- Atitudinea zambitoare
- Calmul
- Exemplele din experientele de-a lungul timpului

Cum faci fata refuzurilor cand cauti un job?

1. Este important sa stii ca este un proces firesc

Nu te stresa prea mult din cauza unui refuz sau din cauza mai multor refuzuri. Este un proces firesc in momentul in care iti cauti un job nou. In plus, este suficient sa te gandesti ca si alte persoane s-au confruntat cu aceeasi situatie. Nu doar tie ti s-a intamplat sa primesti un refuz categoric. Este important sa analizezi obiectiv contextul si sa nu renunti la planurile tale. Nu ai suficienta experienta intr-un domeniu? Cauta o alternativa! Nu ai specializare pentru unele locuri de munca? Cauta oferte de munca potrivite pentru nivelul tau de pregatire si pentru studiile pe care le ai! Pentru orice situatie exista o rezolvare.

In tot acest proces de recrutare este important sa tii cont si de alt aspect important: banii de care dispui. Daca ai un fond de economii si te folosesti de acei bani pentru a trece cu bine peste perioada de cautare, este important sa stii exact cat te poti baza pe acei bani. Un calcul simplu va fi suficient pentru a-ti da seama cate zile/saptamani ai la dispozitie pana sa iti gasesti un job nou.

2. Aplica la cat mai multe job-uri

Cu cat mai multe CV-uri trimise, cu atat mai multe sanse de reusita! Nu trebuie sa ai in calcul doar un job sau doar o companie. Este o greseala pe care o fac foarte multe persoane. Nu iti crea asteptari foarte mari si nu iti crea iluzii. Cauta cat mai multe job-uri si incearca sa te dezvolti cat mai mult. Aplica pentru domenii noi, unde nu este necesara experienta, pentru job-uri Entry Level sau pentru locuri de munca unde stii ca exista posibilitatea sa avansezi. Este foarte important sa ai in calcul cat mai multe optiuni. Aplica si pentru job-uri care nu sunt foarte atractive si mergi la interviuri care necesita mai multe etape, chiar daca te vei lovi de un refuz la final. Vei avea mai multa experienta cand vine vorba de interviuri si vei face fata mult mai usor refuzurilor, mai ales atunci cand unele dintre ele vor fi din partea unor companii care nu erau o prioritate pentru tine.

3. Cere feedback. Intotdeauna!

Ai primit un refuz in urma unui interviu de angajare? Cere feedback! Te va ajuta sa identifici ce greseli ai facut, ce trebuie sa imbunatatesti la tine sau care sunt motivele obiective pentru care ai fost refuzat la nivel de pregatire profesionala, experienta, pretentii salariale sau altele. Orice feedback pe care il vei primi te va ajuta sa treci mai usor prin tot acest proces.

Citeste continuarea articolului pe www.risco.ro