studentie.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Cum sa iti alegi machiajele de care ai nevoie. Sfaturi practice

Cum sa iti alegi machiajele de care ai nevoie. Sfaturi practice

2/204425
calendar_month 20 Mai 2023, 00:00
Anii de studenție sunt cei pe care ți-i vei aminti toată viața, cu bucurie și cu emoție. Este perioada în care începi să acumulezi experiență de viață și să îți definești traseul. Timpul se împarte între studiu, distracție, poate și un job și simți nevoia să fii mereu în formă, atât fizic, cât și emoțional. Fiecărei fete îi place să se machieze. De când erai copil, îți plăcea să folosești câte un produs de cosmetică, de la mama ta. Înfrumusețarea feței, la fel precum cea a întregului corp, îți îmbunătățește starea de spirit. Dar ce produse nu trebuie să îți lipsească din trusa de machiaj și cum să te pregătești în fiecare zi? Iată aici câteva idei care să te ajute să alegi cu ce să te machiezi - un minim necesar, cu care să te fardezi singură.

Alegerea fardurilor

Este necesar să știi ce culori ți se potrivesc. Indiferent că ai nevoie de machiaj de zi sau de seară, e bine să știi ce nuanțe îți trebuie pentru ochi, ce fond de ten este potrivit să folosești sau care este nuanța de ruj ce îți scoate în evidență trăsăturile. Dacă nu reușești să te descurci de una singură, poți căuta în social media tutoriale care să te ajute și să te ghideze pas cu pas în alegerea paletei de culori care ți se potrivește.

Cum îți pregătești tenul

Primul pas este de a-ți curăța bine tenul. Fie că este dimineață, fie seară, pentru ca machiajul să aibă efectul dorit, trebuie să ai fața curată. Folosește o loțiune demachiată și un gel pentru curățarea feței. Clătește bine cu apă, apoi aplică o cremă hidratantă.

Ulterior, aplică o bază de machiaj sau un primer. Aceste produse ajută fondul de ten să reziste pe parcursul întregii zile și să se fixeze mai bine.

Care sunt produsele pe care să le folosești

Unul din produsele esențiale este fondul de ten sau BB Cream. Descoperă variantele care se potrivesc tenului tău și alege un produs cu acoperire medie sau lejeră, pentru un aspect al tenului cât mai natural și mai luminos, în funcție de tonul pielii tale.

Următorul produs este anticearcănul, pe care ar fi ideal să îl alegi într-o nuanță mai deschisă decât fondul de ten. Acesta îți va oferi un plus de luminozitate și ajută pielea să aibă un aspect uniform și neted.

Un mascara și un creion pentru ochi sunt alte două produse necesare în trusa de machiaj. Alege-le în funcție de necesități. Dacă vrei gene mai lungi sau efect de cat eyes, poți alege un mascara special pentru alungirea genelor și un creion subțire pentru ochi. O trusă de farduri de pleoape în nuanțele preferate este un alt produs pe care ai putea să îl ai.Fardul de obraz este un lucru indispensabil din kitul de machiaj. Alege o nuanță discretă, care să îți îmbujoreze puțin obrajii.

Mai pot fi de folos câteva rujuri și un luciu de buze. Ia-ți și câteva creioane de buze și neapărat un ruj roșu, mat sau lucios, în funcție de preferințe. Buzele roșii vor atrage întotdeauna atenția celor din jur.

Cum să te demachiezi corect

Demachierea este un proces obligatoriu, pe care ar fi bine să îl transformi în rutină zilnică. Înlătură machiajul cu o loțiune demachiantă sau cu apă micelară și dischete demachiante. Curăță-ți fața cu un gel sau cu o spumă demachiantă, apoi clătește-te bine. Aplică o cremă care să fie potrivită tenului tău. Astfel, vei avea un ten curat și îngrijit.

Indiferent de ce machiaj alegi să porți, fie unul mai discret, de zi, fie unul extravagant, de seară, important este să te simți bine. Încrederea în sine și în propriile forțe este atuul personalității tale.

Sursa foto: https://www.pexels.com/