Cum sa profiti la maxim de anii de facultate pentru a obtine jobul visurilor tale
3/38929
calendar_month 31 Ian 2022, 00:00
Perioada facultății este una formatoare în viața unui tânăr adult.Acolo te vei forma ca om, vei lega conexiuni pe viață și vei face primii pași spre viitoarea ta viața profesională. Alegerile tale in timpul facultatii vor conta mai mult decât alegerile tale de facultate. Prin urmare ți-am pregatit 5 sfaturi despre cum să profiți la maxim de perioada facultății pentru a fi pregătit de urmatoarea etapă profesională a vieții tale.

1. Cunoaște-ți profesorii înainte ca aceștia să fie prea ocupați să te cunoască.

Profesorul tău este mai mult decât un profesor. El poate deveni un mentor pentru tine, te poate ghida prin viața, la facultate și te poate prezenta altor persoane care ar putea servi drept resurse valoroase. După absolvire, asigura-te că păstrezi legătura cu profesorii tai de facultate, care probabil vor avea multe legături cu alții care te vor pot ajuta să iți lansezi cariera.

2. Învață cum să gândești critic și să filtrezi informațiile inutile.

Gândirea critică este esențială pentru orice carieră, dar nu toată lumea știe cum să o facă. De aceea iți recomandam să asculți (filtrați toate informațiile inutile) și să iei notițe (dar nu cele în care scrii fiecare cuvânt pe care îl spune profesorul). Învață să citești rapid cărțile și să le înțelegi; învață cum să identifici punctele principale, conceptele și raționamentul din spatele lor.

3. Alfă cum să îți prioritizezi si gestionezi bine timpul

Ai o mulțime de activități de echilibrat în timp ce ești la facultate. Este necesar să studiezi, să faci exerciții, să participi la activități extracurriculare, să găsești intership-uri, să participi la petreceri, să dormi și să-ți faci relații. Cand ai atât multe activități este important să fii disciplinat și să respecți un program bine pus la punct.

Citește în continuare articolul pe RisCo.ro