Cum sa redactezi un CV perfect de fiecare data
3/38976
calendar_month 13 Apr 2022, 00:00
Dacă ești în căutarea unui job, probabil va fi răvășitor și descurajant să auzi că un angajator se uită pe CV-ul tău pentru doar 7 secunde înainte să decidă dacă îl ignoră sau continuă să citească.

În acest caz, este momentul să te întrebi ce trebuie să incluzi într-un CV în așa fel încât să-i atragi atenția angajatorului înainte să arunce CV-ul tău în coșul de gunoi virtual. Acest articol îți arată ce abilități trebuie să incluzi într-un CV ca să nu dai greș niciodată.

Iată și alte câteva elemente pe care trebuie să le iei în considerare ca să înveți să redactezi un CV perfect pentru jobul la care visezi:

1. Începe în forță

Începe cu un rezumat al abilităților și realizărilor tale cheie. Acest lucru îl va atrage pe recrutor și îl va menține interesat încă de la început. Acest profil personal este o parte importantă a CV-ului tău și îi spune recrutorului exact cine ești, așa că vrei să faci impresia potrivită. Gândește-te la această primă introducere ca o descriere personală, așa cum îți dorești să fii perceput de angajator și fii cât mai sincer în timp ce redactezi acest pasaj. Nu vrei să ridici prea mult așteptările sau să te lauzi prea mult.

2. Pune accent pe rezultate, nu pe responsabilități

În loc să enumeri doar responsabilitățile de la joburile din trecut, subliniază rezultatele, folosind date cuantificabile pentru a-ți dovedi realizările. Deci, în loc să spui „Am contribuit la creșterea engagementului în rețelele sociale pentru compania X”, scrie „Am crescut engagementul în rețelele sociale cu 38% pentru compania X”.

3. Personalizează CV-ul pentru jobul dorit

Răspunde direct la fișa postului și explică exact de ce ești candidatul potrivit pentru acel post. Poți face acest lucru raportând realizările tale la elementele din fișa postului. Angajatorii își doresc ca potențialii candidați să înțeleagă rolul pentru care aplică și cu cât poți demonstra mai mult acest lucru, cu atât CV-ul tău va ieși mai mult în evidență.

S-ar putea să dureze mai mult până când îți scrii CV-ul perfect, mai ales când aplici pentru un număr mare de roluri, dar dacă te ajută să-ți găsești poziția perfectă, atunci ți-ai petrecut timpul cu un scop!

4. Evidențiază-ți evoluția

În CV-ul tău ar trebui să te concentrezi pe dezvoltarea ta profesională. Arată cum ai crescut și te-ai schimbat în rolurile tale și realizările pe care le-ai obținut. Acest lucru va arăta recrutorului că ești dedicat dezvoltării și extinderii setului de abilități.5. Demonstrează că ești conectat

Fie că este la universitate sau în posturi anterioare, sigur ai întâlnit o serie de oameni diferiți. Asigură-te că acest lucru se observă. Conexiunile arată că ai abilități puternice de comunicare și acest lucru este un lucru pe care angajatorii îl prețuiesc foarte mult.

6. Cunoaște-ți industria

Vei avea mai multe șanse dacă poți demonstra cunoașterea industriei, așa că asigură-te că ești la curent cu toate știrile și schimbările din industrie. Acest lucru te va ajuta și dacă ajungi la etapa interviului.

Crearea CV-ului perfect poate fi un proces de lungă durată, dar este oportunitatea ta de a-ți arăta realizările și abilitățile în fața angajatorului, fără să-l plictisești. Cu cât studiezi mai mult fișa postului și industria, cu atât vei fi mai bine echipat pentru a-ți scoate CV-ul în evidență. Sperăm că aceste sfaturi pentru CV v-au ajutat și mult succes în căutarea unui loc de muncă!

Foto: Pexels.com