Cum sa te bucuri de studentie: top 3 activitati pe care ar trebui sa le faca oricine
calendar_month 17 Nov 2022, 00:00
Viața de student vine cu o mulțime de provocări, dar și cu momente frumoase. Pentru studenții care pleacă din orașul natal pentru a studia într-un alt oraș, viața de student vine și cu o serie de noi responsabilități, indiferent că stau în chirie sau în căminul studențesc. Cu toate acestea, este bine să nu te lași copleșit de responsabilități, examene și sesiuni și să încerci să te bucuri cât mai mult de viața de student. Descoperă, în cele ce urmează, top 3 activități pe care oricine ar trebui să le facă în perioada de studenție.
1. Vizitează orașul și distrează-te alături de prieteni
Printre activitățile care sunt la îndemâna oricărui student se numără vizitarea orașului în care ai optat să studiezi. Indiferent de facultatea pe care ți-ai ales-o și oricare ar fi volumul de materii pentru care înveți, nu uita să îți faci timp să vizitezi orașul în care te-ai mutat. Mergeți la muzeu, la teatru sau la cinema, pentru a petrece timp de calitate împreună, iar în serile de weekend, distrați-vă în cluburi, cafenele sau restaurante.
Nu uitați să vă bucurați și de ieșiri spontane în proximitatea orașului. Cu siguranță veți găsi câteva locuri interesante de vizitat. De exemplu, dacă studiezi în Timișoara, poți să vizitezi alături de prieteni Domeniul Herneacova, care este un loc de echitație, pensiune pentru cai și parc de aventură. Dacă studiezi în Cluj, ai putea să vizitezi Stufărișurile de la Sic, un loc de vis, alcătuit din vegetație de stuf și papură.
Nu uita ca, atunci când vizitezi astfel de locuri în natură, să adopți o îmbrăcăminte casual, în care să te simți confortabil. O pereche de tenisi Converse, pantaloni de trening și un hanorac ar putea alcătui ținuta perfectă.
2. Pleacă într-un stagiu Erasmus+
Erasmus+ este un program care îți permite să studiezi sau să faci practică în cadrul unor Universități din afara țării. Acesta îți oferă o bursă, astfel că nu trebuie să îți faci probleme legate de cheltuielile pe care le-ai avea în lunile petrecute într-o țară străină.
O astfel de experiență cu siguranță va contribui la dezvoltarea ta personală și profesională, deoarece vei avea ocazia să întâlnești oameni din culturi diferite, dar cu aceleași pasiuni ca tine.
Majoritatea universităților pun la dispoziția studenților astfel de programe, așa că profită de anii de studenție și petrece câteva luni într-o țară străină, pentru a acumula cât mai multe informații și, de ce nu, pentru a-ți face prieteni noi. Unul dintre criteriile care trebuie îndeplinite pentru a ți se aproba o Bursă Erasmus+ este cel de a fi în cel puțin anul 2 de facultate, iar programul de studiu pe care ți-l alegi trebuie să fie relevant pentru domeniul în care urmează să obții diploma. De asemenea, între instituția de învățământ din țară și cea din străinătate (pentru care optezi) trebuie să existe un acord interinstituțional.
3. Fă voluntariat
Voluntariatul este, de asemenea, una dintre principalele activități care nu ar trebui să îți scape din vedere, atunci când ești student. În special la început, atunci când nu ai experiență în domeniul în care îți dorești să activezi, poți să alegi să faci voluntariat fie într-una dintre organizațiile studențești, fie într-un ONG din oraș.
În funcție de interesele tale profesionale, poți avea ocazia de a pune în practică anumite idei pe care le ai pentru dezvoltarea unor procese sau pentru îmbunătățirea anumitor aspecte ale domeniului tău de interes. Pe lângă faptul că vei învăța lucruri noi și că vei acumula experiență în domeniu, vei avea și un impact pozitiv asupra comunității, iar implicarea ta cu siguranță va fi una recunoscută și apreciată.
Stagiul Erasmus+, voluntariatul, dar și petrecerile de weekend sunt câteva dintre activitățile pe care nu ar trebui să le rateze niciun student. Pe lângă faptul că vei cunoaște diverși oameni și că vei lega prietenii care pot dura o viață, acestea te ajută să te dezvolți personal și profesional.
sursă foto: shutterstock.com
Noutati